Afbeelding

Scharrelei is slechtste paasei

Actueel 140 keer gelezen

Spijkenisse – Speciaal voor Pasen gaan veel mensen naar de winkel om eieren te kopen. Wat weinig mensen weten is dat de mooie naam ‘scharrelei’ staat voor het meest dieronvriendelijke ei dat in Nederland te koop is.

Daarom deelt de Partij voor de Dieren op zaterdag 7 april flyers uit in Spijkenisse met de oproep biologische eieren te kopen. Deze paaszaterdag zijn werkgroepleden van de Partij voor de Dieren vanaf 12.00 uur te vinden in het stadscentrum van Spijkenisse.

“Veel mensen denken bij het woord scharrelkip aan een kip die in de wei heeft kunnen scharrelen, maar dat is een illusie. Scharrelkippen komen nooit buiten en zien nooit daglicht; ze verblijven dicht opeengepakt in schuren. ” aldus Ruud Jongejan, woordvoerder PvdD Voorne-Putten. “De Partij voor de Dieren pleit er daarom voor om de misleidende term scharrelei te veranderen in schuurei, dan weet de consument tenminste waar de kip geleefd heeft”, aldus Jongejan.

De Partij voor de Dieren maakt zich sterk voor een samenleving waarin dieren recht hebben op een leven zonder pijn en pleit daarom voor een verbod op het knippen of afbranden van snavels en een verbod op het vernietigen van eendagshaantjes. Beide praktijken zijn nog steeds zeer gebruikelijk bij scharrelkippen. “Pasen is een gezellig familiefeest waar geen dierenleed voor nodig is. Door het winkelend publiek te informeren hopen we aan te zetten tot een diervriendelijkere keuze.” aldus Jongejan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant