Naast een losloopplek voor honden is het uitrenveld ook een plek waar hondenbezitters samen komen voor een praatje.
Naast een losloopplek voor honden is het uitrenveld ook een plek waar hondenbezitters samen komen voor een praatje. Foto: Foto-OK.nl

Honden kunnen los op omheinde uitrenvelden

Algemeen 3.870 keer gelezen

Spijkenisse - Als hondenbezitter merkte Anita Verweij (Lijst Verweij) dat er behoefte was aan omheinde velden waar honden los kunnen lopen.

‘In Spijkenisse zijn er plekken waar honden los kunnen en mogen lopen, maar waar het toch tot gevaarlijke situaties kan leiden omdat er bijvoorbeeld een fietspad langs loopt.’ Ze vroeg wethouder Mijnans of de gemeente eventueel velden kon omheinen. Op verzoek van de wethouder vroeg zij rond waar hondenbezitters graag een dergelijk veld wilden hebben en zo kon gistermiddag het veld aan de Westersingel worden geopend. Ook is er een veld in de componistenbuurt en komt er één bij winkelcentrum Sterrenhof. Samen met stadsbeheer wordt gekeken of er nog meer velden aangelegd kunnen worden.

Er is naast de veiligheid voor honden en verkeer nog een belangrijk punt, waarom honden uitrenvelden zo populair zijn. Het is een ontmoetingsplek voor veel hondenbezitters en hun dieren. Juist in een tijd, waarin veel eenzaamheid wordt ervaren. ‘Het leuke van dit soort velden is dat er een samenwerking tussen inwoners en gemeente ontstaat. In Groenewoud onderhouden bewoners het veld zelf. Zijn er veel kuilen door gravende honden dan is een belletje naar de gemeente voldoende om grond te laten storten waarmee bewoners de gaten dichten.’ Er wordt nog nagedacht over het benoemen van een adoptant, die een aanspreekpunt wordt voor een veld en in de gaten houdt over er onderhoud nodig is.

‘Ik hoop in de toekomst nog meer ideeën m.b.t. dierenwelzijn te kunnen realiseren en heb er, gezien het luisterend oor van de wethouder en de fijne samenwerking met Stadsbeheer, alle vertrouwen in’, aldus Anita Verweij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant