Afbeelding
Foto: PR

TOGIDO en KTW gaan samen verder

Algemeen 1.101 keer gelezen

De Nissewaardse muziekverenigingen TOGIDO (Hekelingen) en Kleine Trompetter-Wilhelmina (Abbenbroek), slaan de handen ineen en gaan samen verder.

Nadat vorig jaar het ledenaantal van het KTW-orkest zodanig was gedaald dat zelfstandig optreden niet meer mogelijk was en bovendien de dirigent vertrok, sloten de KTW-drumband en enkele van de overgebleven orkestleden zich aan bij TOGIDO. De KTW-leerlingen lessen verder bij TOGIDO docenten. ‘Samen zijn we sterker en zo kunnen we verder groeien tot één mooie bloeiende muziekvereniging’, vertelt één van TOGIDO’s bestuursleden. ‘Na de corona lockdowns waarin meerdere periodes niet gezamenlijk gerepeteerd kon worden, zijn we nu weer druk bezig. Naast een groeiend aantal optredens waarvoor we gevraagd worden, gaan we zelf ook weer van alles organiseren. Gelukkig nu weer zonder het risico dat dat op het laatste moment afgeblazen moet worden.’

Optredens
Inmiddels is het fuseren van de twee verenigingen zover gevorderd dat samen opgetreden gaat worden. Als eerste tijdens het Voorjaarsconcert dat aanstaande zaterdag 25 maart zal plaatsvinden. In het Dorpshuis in Hekelingen kan dan worden geluisterd naar muzikanten van alle onderdelen van TOGIDO, met bijdragen van zowel het orkest, de drumband als ook het leerlingenorkest. Het concert begint om 19.30 uur. ‘Daarna staan optredens tijdens Koningsdag in Spijkenisse, Heenvliet en Hekelingen op het programma, wordt gespeeld bij de Dodenherdenking in zowel Spijkenisse als Zuidland, zal TOGIDO van zich laten horen bij de avondvierdaagse in Zuidland en organiseren we op 10 juni in de Drenkwaard in Zuidland een Festival voor orkesten en slagwerkgroepen.’ Ook de dweilband, bestaande uit een wisselende samenstelling van orkestmuzikanten, ‘toetert weer lekker aan de weg’. Onlangs werd gespeeld tijdens de carnavalsoptocht in het Duitse Hürth en in het Pinksterweekend laten ‘de Spuigasten’, zoals dit onderdeel van TOGIDO heet, van zich horen tijdens de doortocht van de Roparun in Oud-Beijerland.

Leerlingen
‘We zijn blij met en trots op ons gestaag groeiend aantal leerlingen. Zij zijn de toekomst van onze vereniging. Door goede docenten en de mogelijkheid om talent en muzikaliteit te ontwikkelen en oefenen, ontdekken steeds meer kinderen maar ook volwassenen hoe leuk het is om samen muziek te (leren) maken.’ Geïnteresseerden (vanaf +/- acht jaar) kunnen via een gratis proefles op een blaasinstrument of slagwerk kennis maken met de vereniging. TOGIDO zorgt voor een instrument. Iets jongere kinderen kunnen beginnen op blokfluit. Een keertje vrijblijvend komen kijken of luisteren kan natuurlijk ook. Iedere dinsdag middag/avond zijn er lessen en wordt gerepeteerd (dinsdagavond) in het Dorpshuis in Hekelingen. De drumbandrepetities en lessen zijn op maandagavond in Oudenhoorn. Meer informatie op www.togidohekelingen.nl of 06-43944013. Geen muzikale ambities? TOGIDO ondersteunen kan natuurlijk ook door donateur te worden (vanaf € 15,- per jaar). U wordt dan op de hoogte gehouden van de optredens en ontvangt in ieder geval twee vrijkaarten voor het Jaarconcert.

Uit de krant

Uit de krant