Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Dramatisch spel voor SCO’63

Sport 155 keer gelezen

Spijkenisse - SCO63 doet het dit jaar niet best. Trainer Cesar Lopes heeft een zeer smalle selectie en het optreden van die ploeg is ook nog eens niet om over in de krant te schrijven. Zaterdag was het zo erg dat de oefenmeester spelers van het oude derde elftal, het huidige zondag 1 van de Spijkenissers moest optrommelen om met een redelijk team in het veld te staan.

Waar de ploeg in het begin van het duel tegen TransvaliaZW nog wat mogelijkheden kreeg, was het na twee treffers van de gasten gedaan en konden die met een 0-5 zege terug naar Rotterdam Zuid. In de beginfase had doelman Raimon den Hollander het nog even moeilijk op een inzet van Bruney names de Spijkenissers. Na tien minuten schoot Leonardo Mota Romero op het doel, maar was de sluitpost van de Rotterdammers een sta-in-de-weg. Daarmee had je de kansen wel geteld voor SCO’63. Na achttien minuten kwam de eerste treffer op het scorebord nadat Rudien Lucas de bal goed op Dennis van de Berg schoot en hij doelman Mehmet Kar kansloos liet. Acht minuten later gingen Kevin Dullemond en Luciën Jaliana in de fout en was het opnieuw Van de Berg die voor de 0-2 zorgde. Daarmee waren de kansen voor rust voor de gasten nog niet voorbij. Eldrick Cristina, ooit uitkomend voor PFC, zag zijn inzet via Roodbol over gaan. Kort voor rust was er een overtreding op Micheal Bruney. Die werd niet bestraft. De grensrechter zei hier iets van en scheidsrechter Potuijt liet de assistent van de Spijkenissers vertrekken. Niet veel later gaf Vincent Flach de bal goed op Cristina die voor de 0-3 ruststan zorgde. Na de thee ging ook Transvalia mee in het niveau van de Spijkenissers. Er was nog een kans voor De la Court, maar die kwam niet voorbij de doelman van de Rotterdammers. Kar redde nog een keer uitstekend bij een inzet van Roodbol, maar na negen minuten kon Eldrick Cristina schieten, deed dit op de lat en in de rebound zat de bal in het doel, 0-4. Hierna was het van twee kanten vooral schelden. Mocht Dennis van de Berg nog na een overtreding met rood inrukken bij TransvaliaZW en was het Vincent Flach die in de extra tijd van afstand de eindstand op 0-5 bepaalde.

Geen opkomst, niet leuk
Voor trainer Cesar Lopes, die noodgedwongen zelf moest meespelen, is het geen leuke start als coach bij een eerste elftal. ‘Dit was niet best. We maken teveel fouten. Als je zo alles blijft weggeven dan win je nooit een wedstrijd. We spelen nog goed in het begin maar als het dan 0-2 staat dan is er geen discipline meer. Dat kunnen we dan niet meer repareren. Daarnaast was de scheidsrechter vandaag, en daar zeg ik weinig over, niet opperbest’, meent de oefenmeester over het duel. De scheidsrechter was inderdaad graag aanwezig en trok kaarten op momenten dat hij dat niet moest doen. Dit jaar is vooral overleven voor Lopes bij SCO’63. ‘We zijn nu al hard bezig voor volgend jaar. Ik heb mijn eisen neergelegd bij het bestuur. Er moeten minimaal drie teams zijn. Vandaag doe ik mee en heb dan nog van de zondag wat mensen. Er wordt getraind, maar niet door iedereen. Je kunt er niets van zeggen. Ik ben blij dat er op zaterdag toch nog mensen staan. Dit is geen leuke start als trainer op dit niveau’, zegt Cesar Lopes tot besluit. Zaterdag moet de ploeg weer in actie komen, met hopelijk een betere instelling dan afgelopen zaterdag. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Simonshaven.

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Potuijt uit Wassenaar gaf gele kaarten aan Lennart Udenhout, Cesar da Lopes (SCO’63, Rudien Lucas Camilio Buskop en Jonan Gregorius (allen Transvalia). Rood was er voor Dennis van de Berg (Transvalia).

 

18 Dennis van de Berg 0-1

26 Dennis van de Berg 0-2

43 Eldrick Cristina 0-3

54 Eldrick Cristina 0-4

90+2 Vincent Flach 0-5

 

Opstelling SCO’63:
Mehmet Kar; Kevin Dullemond; Luciën Juliana (46 Arno van der Spek); Aschraf Rahil; Makelin Tjon a Fon; Reynold Molina (54 Dimitri Becht); Lennart Udenhout; M<aëlo de la Court; Cesar da Lopes; Leonardo Mota Romeo en Michael Bruney (67 Ferdi Boogerd).

Opstelling TransvaliaZW:
Raimon den Hollander; Jeroen Kamp; Bryan Roodbol; Stefan Schuurmans; Pito Obispo; Vincent Flach; Rudiën Lucas; Caili9o Buskop (51 Cesar Ramagarcia); Dennis van de Berg; Bob Mulder (65 Fslry Vitters) en Eldrick Cristina (58 Jonan Gregorius).

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant