Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Buitenexpositie tegen iedere vorm van geweld geopend

Algemeen 570 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouder Jeroen Postma heeft vanmiddag de landelijke buitenexpositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ officieel geopend op het plein voor Theater de Stoep. In aanwezigheid van genodigden, regionale partners, de makers van de tentoonstelling en één van de geportretteerden kon de expositie na opening bewonderd worden. 

De tentoonstelling is onderdeel van het regionale Verbeterplan ‘Geweld hoort nergens thuis’. Deze expositie laat dertig krachtige portretten van personen zien die in staat waren om het geweld waar zij mee te maken hadden te doorbreken. De expositie is te bekijken tot en met 27 december. Tegelijkertijd is in de gemeente Hoeksche Waard een soortgelijke tentoonstelling te zien. Iedereen moet veilig kunnen meedoen in onze samenleving. Veilig opgroeien, veilige relaties aangaan, veilig over straat lopen, je veilig voelen om jezelf te kunnen zijn. Helaas is dit voor te veel mensen niet vanzelfsprekend. In onze regio werkt de gemeente samen met de andere gemeenten aan het verbeterplan ‘Geweld hoort nergens thuis’. Zodat we er met elkaar beter in kunnen slagen om het geweld te stoppen. Deze bijzondere tentoonstelling is daar een onderdeel van.

Dit evenement is in aansluiting op actie ‘Doorbreek de cirkel van geweld`, wat in het kader van Orange the World tot stand is gekomen. Orange the World is een jaarlijks terugkerend evenement dat van 25 november, De dag tegen het geweld tegen vrouwen, tot en met de 10de december, De dag van de mensenrechten ,wereldwijd wordt gehouden. Ook in Spijkenisse zijn elementen en gebouwen in het oranje geplaatst, ter ondersteuning van deze actie. Theater de Stoep is daar onder andere een mooi voorbeeld van.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant