Foto: Mark Groothuyzen
Foto: Mark Groothuyzen Mark Groothuyzen

Alsnog veroordeling voor fatale brand Hellevoetsluis

Algemeen 927 keer gelezen

Rotterdam - De rechtbank acht Evert R. toch schuldig aan de fatale brand in 2016 in Hellevoetsluis, waarbij het echtpaar Lampers om het leven kwam.

R. heeft tijdens de zittingen altijd ontkend de brand gesticht te hebben, maar volgens de rechter zijn er te veel overeenkomsten met de andere branden die in dat jaar door R. zijn gesticht en waarvoor hij 12 jaar cel heeft gekregen. Die branden werden gesticht uit jaloezie. Zijn ex-partner ging om met een man uit Hellevoetsluis, die net als zijn zus en zijn ouders slachtoffer werd van brandstichting. De brand bij het echtpaar was zo hevig, dat zij niet uit de woning konden komen. Er kon zelfs niet vastgesteld worden hoe de brand was ontstaan.

Van groot belang in deze zaak zijn volgens de rechter de briefjes die bij de Spijkenisser zijn gevonden, waarop de adressen stonden waar brand is ontstaan. Die kwamen overeen met de volgorde waarop de branden plaatsvonden.

Voor de fatale brand in de Gruttostraat krijgt Evert R. 11,5 jaar cel opgelegd. Het openbaar ministerie had 14 jaar geëist. In totaal moet de man 23,5 jaar in de gevangenis doorbrengen voor vijf branden. 

Evert R. was zelf niet bij de uitspraak aanwezig, evenmin als zijn advocaat. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant