Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

De Kempvis debuteert met nederlaag

Sport 69 keer gelezen

Oosterhout: De waterpolosters van De Kempvis debuteerden in de Bond tweede klasse A met een 12-6 (4-0, 2-3, 3-1, 3-2) nederlaag in Oosterhout tegen De Warande. ‘Ik baal dat we hebben verloren, maar ik ben op zich tevreden op de manier hoe het team heeft gespeeld,’ overheerste het goede gevoel bij coach Peter Koster. De Kempvis moest het tegen De Warande stellen zonder keepster Tinka de Haan (werk) en kon ook niet beschikken over een reservedoelman. Dus mocht veldspeelster Daphne Verhulst met enige keeperservaring plaatsnemen onder de lat.

De onwennigheid binnen het team leidde in de eerste periode meteen tot een 4-0 achterstand. ‘We hebben de wedstrijd eigenlijk in de eerste periode verloren. De Warande legde bij ons de zwakke plekken bloot.’ De Kempvis heeft aan het einde van het van het seizoen twee belangrijke pionnen zien vertrekken. Tess Kok besloot haar geluk te beproeven bij Dordrecht en Melanie Bakker zocht het hogerop bij ZPB in Barendrecht. ‘Ondanks het verlies van deze meiden ben ik ervan overtuigd dat deze ploeg goede wedstrijden kan spelen waarin wij ook voldoende punten zullen behalen,’ besloot Peter Koster. De Kempvis speelt aanstaande zaterdag om 19.00 uur in het Rivièrabad tegen De Rijn.


De Kempvis: Daphne Verhulst; Femke de Haan (2 keer), Patricia van Nierop, Sofie Goudriaan, Ilse Kuller (1 keer), Nina Vermeer, Dayane Melief (1 keer), Roxane van Nieuwamerongen (1 keer), Divera Bakker (1 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant