Afbeelding
Foto: PR

Kringloopwinkel RataPlan Spijkenisse verhuist naar de Zuidpassage

Algemeen 2.112 keer gelezen

Recyclefans in Spijkenisse kunnen vanaf 11 augustus hun hart ophalen aan de Zuidpassage 16. Overzichtelijke en lichte ruimtes, 2100 m2 winkeloppervlakte en alles gelijkvloers, een fietsenafdeling inclusief fietsenmaker en een plantenasiel: het nieuwe pand van Stichting RataPlan wordt meer dan een kringloopwinkel.

Vanwege nieuwe bestemmingsplannen voor het pand aan de Groene Kruisstraat 4, is de verhuizing voor RataPlan noodzakelijk. RataPlan heeft daar, maar liefst 9 jaar lang, met veel plezier haar klanten mogen verwelkomen. Toch is de stichting ontzettend blij met haar nieuwe locatie. De verhuizing wordt met beide handen aangegrepen om recyclefans in Spijkenisse een nóg leukere winkelbeleving te bieden.

‘Meer dan een kringloopwinkel’
Vorig jaar introduceerde RataPlan al het begrip ‘meer dan een kringloopwinkel’: vestigingen waar klanten niet alleen naar hartenlust kunnen jagen op mooie koopjes, maar waar hen een complete kringloopervaring te wachten staat. Dit zal ook gelden voor de nieuwe winkel aan de Zuidpassage, waar bezoekers bijvoorbeeld terecht kunnen bij een fietsenwerkplaats. Hier knappen de fietsenmakers van RataPlan ingebrachte fietsen op en staan ze tevens klaar om aan fietsen van klanten te sleutelen. Duurzaamheid en hergebruik zijn essentiële onderwerpen voor RataPlan. Waarom zou je een product weggooien terwijl het makkelijk nog jaren meekan of dankzij een (kleine) reparatie?

En hergebruik beperkt zich bij RataPlan niet tot kleding, meubels of servies: op de splinternieuwe plantenafdeling aan de Zuidpassage 16 kunnen Spijkenissers straks hun afgedankte planten doneren – of juist groene vriendjes ‘adopteren’.‘

Op deze nieuwe locatie komen alle elementen op het gebied van duurzaamheid en upcycling samen’, zegt bestuurder Gert-Jan Dekker trots. ‘Zo zorgen we samen voor de wereld, één waarin iedereen waardevol mee kan doen.’

Kwetsbare doelgroep
En misschien nog wel belangrijker: het voltallige winkelteam van RataPlan Spijkenisse verhuist gezellig mee. Ook aan de Zuidpassage zullen klanten dus vertrouwde gezichten in de winkel en achter de kassa zien. En omgekeerd hopen de medewerkers uiteraard vanaf hun nieuwe werkplek weer veel vaste klanten te mogen begroeten!

RataPlan heeft als doel om aan zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een betaalde baan te bieden. Door het werk in de kringloopwinkel in Spijkenisse krijgt deze kwetsbare doelgroep weer een kans om mee te doen in de maatschappij.

En dat niet alleen, ook staat de bouw van een klaslokaal gepland. Daar zal RataPlan, in samenwerking met het ROC, een opleiding bieden zodat medewerkers middels onderwijs in de praktijk een startkwalificatie kunnen behalen.

Toegankelijk en bereikbaar
Met een locatie middenin de gezellige Zuidpassage is een bezoek aan RataPlan Spijkenisse straks een leuke aanvulling op een dagje shoppen. Het nieuwe pand wordt duurzaam en overzichtelijk ingericht met ruimte voor een betere presentatie van spullen, van leuk aangeklede kopstellingen tot volledig ingerichte kamers. De winkel ligt op de begane grond en is geheel gelijkvloers en daarmee goedtoegankelijk voor minder validen. Parkeren kan om de hoek in de Theatergarage of de parkeergarage aan het Kolkplein voor €1 per uur, met een maximum van €9 per dag. Voor het brengen of ophalen van grote producten is de achterzijde van het pand goed bereikbaar met de auto.

Openingsfeest
Donderdag 11 augustus opent RataPlan Spijkenisse om 09.00 uur haar deuren voor het winkelend publiek. Het belooft een feestelijke opening te worden waarbij huis DJ Carlo voor de muzikale ondersteuning zorgt.

Doneren
Het assortiment tweedehands spullen komt tot stand dankzij donaties van inwoners van Spijkenisse. Oude, nog bruikbare spullen kunnen nu nog worden ingeleverd bij de Groene Kruisstraat 4. Vanaf maandag 1 augustus kan dat aan de Zuidpassage 16. De inbreng goederen balie zit aan de achterzijde van het pand en is goed bereikbaar via de doorlopende weg. Of maak het jezelf helemaal gemakkelijk met een gratis ophaalafspraak: deze is zo gemaakt via rataplan.nl of door te bellen naar 088-8282782.www.rataplan.nl

Uit de krant

Uit de krant