Voorzitter Marco van Putten (links) en wethouder Hamerslag.
Voorzitter Marco van Putten (links) en wethouder Hamerslag. Foto: Jac Ketting

Duurzame verlichting bij SC Botlek

Algemeen 712 keer gelezen

Wethouder Martijn Hamerslag onthulde woensdag de nieuwe veldverlichting bij voetbalvereniging SC Botlek. Het gaat hier om veld 2 dat nog geen veldverlichting had en nu voorzien is van LED-verlichting.

De gemeente Nissewaard is sinds 2020 bezig met de verduurzaming van het eigen vastgoed en het vastgoed dat in beheer of eigendom is bij verenigingen of stichtingen. In dit geval huurt SC Botlek de velden van de gemeente. In het kader van deze verduurzaming werd vorig jaar de oude veldverlichting van veld 1 bij SC Botlek al vervangen door LED-verlichting.
De investering komt van de gemeente waarop de, door de vereniging, verkregen landelijke subsidie in mindering wordt gebracht. De kantine en kleedlokalen zijn eigendom van SC Botlek. Op het dak hiervan werden vorig jaar zestig zonnepanelen aangebracht. Martijn Hamerslag: “LED-verlichting in combinatie met zonnepanelen is de meest rendabele vorm van verduurzamen.” Voorzitter Marco van Putten: “Deze investering brengt ons een belangrijke besparing op de vaste kosten en daar zijn wij heel blij mee.”
Met zeven seniorenelftallen en 28 jeugdelftallen gaat het heel goed met de voetbalvereniging. Belangrijke winst van de extra lichtinstallatie is dat het de wedstrijd- en trainingscapaciteit in de avonduren vergroot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant