Thayrancel is klaar voor de wedstrijd.
Thayrancel is klaar voor de wedstrijd. Privéfoto

Nissewaard got Talent

Algemeen 206 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere keer een talent van iemand uit Nissewaard. Hiermee willen we onbekende, bekende, mooie, lieve en bijzondere talenten in de spotlights zetten. Hierdoor ontdekt u als lezer hoe talentvol Nissewaard eigenlijk is. 

Deze week deelt Thayrancel Pinas zijn talent voor American Football! 

Thayrancel is een uitzonderlijk talentvolle zestienjarige jongeman uit Spijkenisse en hij speelt American football bij sportvereniging Scouts in Spijkenisse. Inmiddels is Thayrancel door zijn vaardigheden gastspeler geworden bij de Amsterdam Panthers. Hij is door twee Amerikaanse coaches gescout. Via PPY, een Talentengroep van de Amsterdam Panthers, kan hij zich nu gaan presenteren op diverse American Football Camps. Deze Football Camps zijn te vinden op verschillende high schools in Amerika. Thayrancel heeft hiermee de hoop dat hij een aanbod krijgt en zijn carrière en droom zou kunnen gaan waarmaken in Amerika.

Corona was ook betreft deze sport een moeilijke periode, waarin veel stillag en er geen ruimte was om jezelf op de kaart te spelen. Ondanks dat heeft Thayrancel toch deze ontwikkeling kunnen doormaken bij de Scouts in Spijkenisse. Zijn moeder Anne drukt ons op het hart dat Thayrancel wellicht het talent heeft. Maar dat hij deze kans niet alleen heeft kunnen realiseren. ‘Ik was een moeder met een kleine beurs en een zoon met talent. Ik gunde hem veel, maar kon weinig. Zonder Stichting Leergeld vanuit de gemeente Nissewaard, de Scouts Spijkenisse, zijn coaches Brian en Kenny en zijn scouts moeder Mariëlle, die hem al die jaren onder haar vleugel heeft genomen, was dit allemaal niet mogelijk geweest. Ik ben hen allen zo dankbaar!’, aldus de moeder van Thayrancel

Dit is een droom die uitkomt voor deze tiener jongen. Hij speelt met veel plezier zijn geliefde sport en hoopt dat er meer jongeren geïnteresseerd raken. Onlangs is Thayrancel tijdens een toernooi bij de scouts Spijkenisse uitgezwaaid. 

Hij speelt nu officieel bij de The Panthers. Daar speelt hij in de categorie 19 tot 20 jaar. Hiervoor heeft hij een dispensatie gekregen, omdat Thayrancel pas 16 jaar is.

Een mooi idee dat Spijkenisse de bakermat mocht zijn van zo’n jong talent, waar we hoogstwaarschijnlijk nog meer van gaan horen. Spreekt American Football jou ook aan? Kijk dan op www.spijkenisse-scouts.nl 

Wil jij ook jouw talent delen met de lezers van Groot Nissewaard? Neem dan contact op via redactie@grootnissewaard.nl en wie weet maken we een afspraak met je.  En in deze rubriek zijn ook video’s welkom.

Uit de krant