Foto: Foto-OK.nl
Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-OK.nl

Wijkrestaurant blijvend succes

Algemeen 332 keer gelezen

Spijkenisse - Omstreeks 2015 is het initiatief om te starten met een wijkrestaurant in de wijk De Akkers door de gemeente Nissewaard in gang gezet.

Vanuit het destijds bestaande Wijkuitvoeringsplan (WUP), was het de bedoeling om middels dit wijkrestaurant de bewoners van de wijk de Akkers samen te brengen. In de praktijk bleken vooral senioren het wijkrestaurant te bezoeken. En dat is zo gebleven, zo vertelt één van de vrijwilligers ons.

In 2019 is de WUP gestopt. Het begrip wijkrestaurant is echter nooit gestopt. Het huidige vrijwilligersteam draait volledig zelfstandig dit laagdrempelige restaurant. De gemeente Nissewaard stelt de ruimte en de keuken beschikbaar in wijkcentrum de Akkers. Hierdoor is het concept wijkrestaurant een blijvend succes te noemen. 

Het restaurant kent een hoge sociale factor: het is inmiddels voor iedereen toegankelijk. Ook voor mensen die buiten de wijk De Akkers wonen. Iedereen is welkom. Een maaltijd is te verkrijgen voor vijf euro per persoon. Ieder met een klein budget krijgt hierdoor de mogelijkheid om aan te schuiven. Dit wordt door het huidige vrijwilligersteam mogelijk gemaakt. Sinds kort helpen enkele stagiaires van een vwo-opleiding mee. Zij geven op deze manier invulling aan hun maatschappelijke stage. Zij helpen zowel in de bediening als in de keuken. 

Het motto van het team is om geen reclame te maken voor het restaurant in de wijk. De voorkeur gaat uit naar mond tot mondreclame. Een goede formule zo blijkt, want wekelijks schuiven zo’n 30 gasten aan. Wat ook meteen dicht bij het maximale aantal gasten ligt. Per maand wordt het menu bekend gemaakt, zodat men weet wanneer en vooral wat de spreekwoordelijke pot schaft. Met de bereiding van de maaltijden houden de vrijwilligers rekening met speciale dieetwensen. De missie van de vrijwilligers is om een gezellig avondje met elkaar te maken onder het genot van een gezonde maaltijd. 

Uit de krant