Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Twaalf Nissewaarders kregen een lintje

Algemeen 2.272 keer gelezen

Traditiegetrouw vond vandaag de lintjesregen plaats.

Burgemeester Van Oosten speldde bij een twaalftal Nissewaarders de versierselen op die behoren bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Net als de afgelopen twee jaar, stapte de burgemeester op de fiets om de mensen meestal thuis te verrassen.

Hieronder kunt u lezen wie er een Koninklijke onderscheiding heeft gekregen en wat de reden is om het lintje op te spelden.

Jan Muiderman
Vanaf ongeveer 1968 tot 1978 is Jan Muiderman betrokken geweest bij het organiseren van concerten in het Witte Kerkje te Simonshaven. Dit was geen kerkelijke activiteit. De inwoners van heel Voorne-Putten waren hier welkom. Het Witte Kerkje was meermaals geheel gevuld met muziekliefhebbers. Hiermee was meneer 100/150 uur per jaar mee bezig.

Vanaf 1972 tot heden omlijst Jan als organist van de Hervormde gemeente te Biert wekelijks de eredienst. Hij repeteert in het Witte kerkje van Simonshaven nog altijd enkele uren per week. Jan komt op de fiets. Slechts bij erg slecht weer staat hij toe om gehaald te worden in Spijkenisse. Jan is ook bij bijzondere gelegenheden, zoals een huwelijk of een begrafenis, altijd bereid zijn medewerking te verlenen. Ook hiervoor neemt hij royaal de tijd om zich voor te bereiden. Jan is trots op “zijn” orgel, kan er met verve over vertellen en heeft ook in het verleden kleine reparaties zelf kunnen uitvoeren. Jan is een uiterst bescheiden man, treedt nooit op de voorgrond en verdiend het daarom des te meer om in het zonnetje gezet te worden. Vijftien uur per week zet hij zich hiervoor met hart en ziel in.

Jan Muiderman is daarnaast organist geweest tijdens de diensten in Geriatrisch Verpleeghuis de Es te Spijkenisse. Dat was in ieder geval in de periode van 2012 tot en met 2016, maar het zou kunnen zijn dat Jan er al eerder mee begonnen is. Per dienst studeerde Jan ongeveer twee uur. Met de dienst zelf en de reistijd erbij was dat iedere keer ongeveer vier uur tijd die Jan hieraan besteedde.

Jacob van Marle
Vanaf 1981 is de heer Van Marle brandweervrijwilliger. Hij is van 1 november 1981 tot 1 december 2004 actief brandweerman geweest. Na deze datum moest hij stoppen in verband met zijn functioneel leeftijd ontslag. Vanaf die tijd is hij betrokken gebleven als jeugdbrandweer instructeur en advies voor brandveilig leven. Hij heeft dit altijd op vrijwillige basis gedaan. Daarnaast is hij ook een ervaren EHBO’er en samen met zijn dochter organiseert hij EHBO-lessen voor de jeugd. Hij besteedt aan deze activiteit 10 uur per week.

Vanaf 2001 is de heer Van Marle een enthousiaste schipper op Fluisterboot De IJsvogel in Spijkenisse. De heer Van Marle was altijd inzetbaar. In de vroege ochtend voor een vroege vogel tocht of in het duister voor een vleermuizentocht, niets was te gek. Zelfs met een boot vol stuiterende pubers tijdens schoolvaarten liet de heer Van Marle onder wakend oog de jongeren stukjes varen. Ook in de wintermaanden wanneer de fluisterboot uit het water en in de stalling is, helpt de heer Van Marle mee met het reguliere en preventieve onderhoud.

Naast zijn passie voor natuur en varen heeft hij ook een passie voor veiligheid. Hij heeft ervoor gezorgd dat de fluisterboot nog veiliger gemaakt kon worden. Zijn adviezen waren altijd doordacht en constructief en vooral realiseerbaar.

De heer Van Marle zet zich minimaal 6 uur per week in voor deze activiteit.

Vanaf 2006 is de heer Van Marle eerste hulpverlener bij EHBO Spijkenisse. Op grotere evenementen is hij vaak al vooraf in de weer om de spullen te pakken en helpt hij met de opbouw en afbouw van het evenement. Tijdens het evenement helpt hij slachtoffers met geduld en straalt hij rust uit waardoor onrustige situaties weer rustig worden. Hij helpt de slachtoffers zo goed mogelijk om weer door te kunnen gaan of stuurt ze door naar professionele hulp. Hij heeft naast zijn basisdiploma ook de cursus evenementenhulpverlening cat 2 met goed gevolg afgerond.

Voordat het les seizoen begint, bezorgt hij uitnodigingen om te zorgen dat iedereen die in Nissewaard woont hem persoonlijk in de bus krijgt. Daarnaast bemenst hij de kantine en kan er altijd een beroep om hem worden gedaan als er onderhoud aan het gebouw gedaan moet worden. Met deze activiteit is de heer Van Marle 6 uur per week actief.

Elly en Peter Buise
Van 1960 tot 1998 is mevrouw Buise actief geweest als vrijwilligster en verpleegkundige bij de Zonnebloem. Zij besteedde hier ongeveer 350 uur per jaar aan.

Van 1973 tot 1978 is mevrouw Buise actief geweest als dans, ballet en operette docent bij de Groene Kruis Vereniging Hekelingen. Zij was hier 3 uur per week actief.

Van 1979 tot 2019 is de heer Buise samen met zijn echtgenote vrijwilliger bij het Gemengd Koor Spijkenisse geweest. De heer Buise hield zich voornamelijk bezig met alle hand-en spandiensten die horen bij het organiseren van een concert; hij ontving de VIP-gasten en begeleidde ze naar hun plaatsen. Hij beheerde daarnaast ook de kas bij de kaartverkoop. Ook was hij er altijd bij de afspraken voor de uitjes en koordagen. De heer Buise bracht ook mensen die slecht ter been waren naar de concerten van het Gemengd Koor Spijkenisse. Hij besteedde hier 2 uur per week aan. Mevrouw Buise is begonnen met activiteiten voor de muziekcommissie. Haar taak was om geschikte koormuziek uit te zoeken en in overleg met de dirigent tot een keuze te komen om elk jaar een of meerdere concerten te kunnen geven. Ook heeft zij zich ingezet voor de evenementencommissie. Deze commissie organiseerde allerlei activiteiten: loterijen en lotto’s voor de clubkas. Ook werd er door deze commissie kooruitjes georganiseerd. Tot vorig jaar heeft mevrouw Buise met veel enthousiasme deze taak op zich genomen, maar vanwege haar gezondheid lukt het nu niet meer. Zij besteedde hier 2 uur per week aan.

1982 tot 2002 is mevrouw Buise medisch begeleider geweest voor stichting Hart in Beweging Spijkenisse en Hoogvliet. Zij besteedde aan deze activiteit 4 uur per week.

Van 1988 tot 1998 is de heer Buise vrijwilliger bij de Zonnebloem geweest. Hij besteedde hier ongeveer 300 uur per jaar aan.

Van 1998 tot heden is het echtpaar actief als vrijwilliger bij de Nederlandse Hypofyse stichting Zij reizen door heel Nederland om de Nederlandse Hypofyse Stichting te vertegenwoordigen op informatieve bijeenkomsten in de academische ziekenhuizen, bij congressen van artsen en bij bijeenkomsten van gelieerde patiëntenorganisaties. Gezamenlijk bemensen zij een stand met informatiemateriaal en -boekjes over hypofyseaandoeningen tijdens deze bijeenkomsten. Zij staan mensen te woord, beantwoorden vragen van lotgenoten en werven donateurs voor patiëntenorganisatie. Dat doen ze met verve. . Mevrouw Buise is zelf ook hypofyse patiënt en kan zich daardoor heel goed inleven in de gevoelens en vragen van mede-patiënten. In het verleden heeft mevrouw Buise ook kleinschalige huiskamerbijeenkomsten begeleid waar mensen hun ervaringen met elkaar deelden.

De heer Buise is chauffeur en versleept alle informatiematerialen naar de locatie. De tijdsbesteding aan deze activiteit is minimaal 2 uur per week.

Jeroen Bastemeijer en Ingeborg Sandee-Bastemeijer
Vanaf 2003 is de heer Bastemeijer leider bij scouting Hartelgroep Spijkenisse en heeft hij de groep de blauwe vogels opgestart. Dit is een speltak van de scouting voor kinderen met een functiebeperking. De kinderen leren hier vaardigheden die ze waarschijnlijk in hun school/ thuisomgeving niet snel zouden leren: timmeren, tuinwerk, zelf pizzaoven bouwen, hangmat knopen. Dit alles verhoogd hun zelfstandigheid en gevoel van eigenwaarde.

Ingeborg zorgt ervoor dat de scouts met een beperking actief kunnen deelnemen aan het scoutingspel. Ondanks de aanpassingen die de leden nodig hebben wordt er niet afgedaan aan het bieden van het ultieme scouting en outdoor gevoel.

Daarnaast is Ingeborg ook een zeer betrokken bestuurder geweest. Zij heeft een aantal jaren als bestuurder zitting genomen in het groepsbestuur en was zij de afvaardiging naar de regioraad van de regio Maasdelta.

Ook heeft zij haar kennis over scouts met een beperking kunnen overdragen aan andere scoutinggroepen in de regio door middel van het geven van workshops tijdens trainingen.

Ze besteedt aan deze activiteit 15 uur per week.

Jeroen Bastemeijer organiseert daarnaast ook evenementen, scoutingkampen en zomerkampen.

Met de Scouting is hij ook al jaren actief bij de 4 mei viering in de gemeente Nissewaard. Op 4 mei helpen de scouts met diverse hand- en spandiensten tijdens de herdenking.

De heer Bastemeijer besteedt aan deze activiteit 15 uur per week.

Vanaf 2015 is de heer Bastemeijer diaken en scriba a.i. bij de protestantse gemeente Hekelingen-Maaswijk.

Hij neemt namens de protestantse gemeente Hekelingen-Maaswijk deel aan het interkerkelijk diaconaal beraad voor Spijkenisse. Ook regelt hij alle audiovisuele middelen die nodig zijn voor de erediensten. Hij helpt met de organisatie van de jaarlijkse monumentendagen bij vele activiteiten voor zowel ouderen als jongeren. Daarnaast is hij ook betrokken bij alle technische activiteiten en klussen voor de gemeente.

Vanaf 2015 is mevrouw Sandee- Bastemeijer secretaris van de diaconie en neemt ze deel aan het interkerkelijk diaconaal beraad voor Spijkenisse. Zij is preekvoorziener voor de zondagse erediensten.

Daarnaast helpt zij met de organisatie van de jaarlijkse monumentendagen bij vele activiteiten voor zowel ouderen als jongeren.

In de coronaperiode hebben zij zich beiden ingezet voor diverse extra activiteiten voor de Hervormde gemeente. O.a. pannenkoekenbakken en rondbrengen bij gemeenteleden, het organiseren en maken van een zomerboekje en diverse andere activiteiten om de kerkelijke gemeente, zowel ouderen als jongeren, door de coronaperiode te helpen.

De activiteiten vragen circa 6 uur per week.

In 2021 heeft heeft het echtpaar met hulp van o.a. wethouder Wouter Struik en enkele anderen, gerealiseerd dat er acties op touw zijn gezet voor een AED-apparaat bij de hervormde kerk in Hekelingen en in de Oranjebuurt aan de Koningin Wilhelminalaan in Spijkenisse. Binnen een week hadden ze hiervoor het benodigde geld bij elkaar en kon de AED aangeschaft en in gebruik genomen.

Dit was een eenmalige activiteit en ze zijn hier ongeveer 70 uur mee bezig geweest.

Anthonia Jacoba Cats-de Visser
Vanaf 1998 is mevrouw Cats kerkelijk werker bij wijkgemeente De Brug. Ze heeft diverse taken vervuld en doet dit nog steeds. Enkele activiteiten zijn:

organiseren van boottochten voor ouderen, organiseren van tientallen oudermorgens voor 70 plus met 80 tot 100 deelnemers, ze was enkele jaren ouderling voor ouderen bezoek, ze hield jaren lang de administratie voor de ouderen bij, verjaardagen etc., ook hield zij de huwelijksjubilea bij.

Zij is altijd de eerste die aanwezig is en de laatste die vertrekt. De laatste 10 jaar zet zij zich voornamelijk in voor ouderen. Daarnaast heeft zij ook zitting in de commissiekerk voor de relatie tussen de kerk en Israël. Ze verzorgt lezingen om mensen wat mee te geven en te leren over het jodendom. Ook worden er onder haar leiding synagogen bezocht. Zij besteedt aan deze activiteit 5 uur per week.

Vanaf 1998 is zij penningmeester en vrijwilligster bij de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB), afdeling Spijkenisse. Zij besteedt hier veel werk aan. Mevrouw is een echte duizendpoot. Jaarlijks organiseert zij 1 of 2-daagse busreizen voor de leden. Zij zoekt dan mooie en interessante plaatsen in Nederland op. Ook de jaarlijkse vakantiereizen organiseert mevrouw Cats. Dit jaar gaan er 30 personen mee. Ook zorgt zij er altijd voor dat er een verpleegster mee gaat. Van tevoren bezoekt zij het hotel. Zij wil alles tot in de puntjes geregeld hebben.

Ook organiseert zij de bingo avonden. Zij zorgt voor de prijzen. En mevrouw organiseert het kerstfeest. Mevrouw Cats bezoekt ook zieke leden of mensen die een huwelijksjubilea vieren.

Mevrouw Cats is met alle activiteiten en voorbereidingen ongeveer 15 uur per maand mee bezig.

Er zijn veel ouderen die moeite hebben met het invullen van de belastingformulieren. Mevrouw Cats is vanaf februari 1998 begonnen als hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Zij ontvangt hiervoor een vergoeding van 10 euro per huishouden. De vergoeding hiervoor is vastgesteld door de PCOB. Met deze activiteit is zij 2 maanden per jaar bezig.

Jacoba van Helden-Boender
Vanaf 1987 is mevrouw Van Helden-Boender barmedewerkster bij wijkgroep Groenewoud in Spijkenisse.

Mevrouw Van Helden-Boender is een hardwerkende vrijwilligster die bereid is om altijd te helpen of eventueel extra te komen indien dit nodig is. Ze is voor de wijkgroep het zonnetje in huis.

Met vieringen zoals Sinterklaas, Kerst, Pasen en rommelmarkten helpt zij extra. Zij zorgt dan voor de catering en alle andere zaken die nog geregeld moeten worden.

Zij besteedt aan deze activiteit minimaal 20 uur per week.

Wilhelmina Heemskerk-van Brandwijk
Mevrouw Heemskerk-van Brandwijk is vanaf het eerste uur een onmisbare vrijwilligster bij hospice De Waterlelie in Spijkenisse. Na de start van het hospice in 2006 is zij begonnen in één van de eerste vier groepen vrijwilligers. Zij zorgt ervoor dat in dit mooie “bijna thuis huis” mensen de laatste dagen van hun leven op een waardige manier kunnen beleven.

Zij is minimaal 4 uur per week aanwezig in het Hospice.

Vanaf 2007 is mevrouw naast vrijwilligster bij Hospice de Waterlelie ook bestuurslid van stichting vrienden van Hospice de Waterlelie. Zij heeft van 2006 tot juli 2020 de rol van secretaris vervuld. Naast de werkzaamheden als secretaris, maakte zij onderdeel uit van diverse werkgroepen en commissies, verzorgde zij attenties en bijeenkomsten ter waardering van de vrijwilligers en representeerde zij het hospice bij sponsoracties. Momenteel maakt zij nog steeds onderdeel uit van het bestuur. Na het overdragen van het secretarisstokje, heeft zij een deel van haar werkzaamheden voortgezet als algemeen bestuurslid.

Mevrouw Heemskerk-van Brandwijk heeft veel voor hospice De Waterlelie betekend en dat doet ze nog steeds. Het Hospice de Waterlelie is een stichting nagenoeg zonder eigen inkomsten (er wordt een kleine vergoeding betaald voor het verblijven in de hospice). De stichting is afhankelijk van subsidies en bijdragen van particulieren/bedrijven. Daarnaast verzorgt zij tevens de secretariële taak binnen het bestuur van de vrienden stichting.

Door onder andere haar enthousiasme en energie is De Waterlelie uitgegroeid tot een begrip in de regio en een voorbeeld voor veel andere ‘bijna thuis huizen’. De Waterlelie is afhankelijk van de vrijwillige inzet van mensen zoals mevrouw Heemskerk-van Brandwijk. Zonder deze inzet, is de exploitatie niet sluitend te krijgen en zou De Waterlelie niet bestaan. Als onderdeel lid van het Vriendenbestuur heeft mevrouw Heemskerk-van Brandwijk een bijdrage geleverd aan het realiseren van een gezonde financiële basis via het vergroten van de naamsbekendheid en het werven van sponsoren. Het resultaat hiervan is dat de Waterlelie een buffer heeft kunnen opbouwen. Door de toenemende vergrijzing en de trend dat mensen langer thuis blijven wonen, is er behoefte aan het uitbreiden van de huidige capaciteit van het hospice in Spijkenisse. De opgebouwde buffer maakt deze uitbreiding financieel mogelijk.

Mevrouw Heemskerk-van Brandwijk besteedt minimaal 4 uur per week aan deze werkzaamheden.

Leendert Marinus van den Hil
De heer Van den Hil is vanaf 1995 voorzitter van het schoolbestuur van de Petrus Datheenschool te Rotterdam. Dit is een basisschool voor onderwijs op reformatorische grondslag in Rotterdam. Hij doet dit onbezoldigd. Ook heeft hij al geruime tijd (sinds ca. 2000) geen kinderen meer op deze school. Als voorzitter heeft hij altijd ‘de kar getrokken’, de voorzitter is de functie met de meeste werkbelasting. Hij besteedt aan deze functie 15 uur per maand. In augustus stop hij na bijna 25 jaar.

Vanaf 2004 maakt de heer Van den Hil deel uit van de kerkenraad als diaken van de Gereformeerde Gemeente te Spijkenisse. In deze hoedanigheid heeft hij ook leiding gegeven aan de kerkelijke jeugdvereniging (+16).

Later is hij benoemd tot scriba. Dit betekent een behoorlijke werklast in verband met de kerkelijke correspondentie, het agenderen en notuleren van vergaderingen en het betrokken zijn bij veel planning en regelwerkzaamheden. Daarbij is hij namens de kerkelijke gemeente betrokken bij het interkerkelijk diaconaal beraad binnen de gemeente Nissewaard.

Daarnaast verzorgt hij samen met zijn echtgenote de maandelijkse editie van de kerkbode.

Aan deze functie besteedt hij 8 tot 10 uur per week.

Sinds 2006 is de heer Van den Hil actief als vrijwilliger voor het inloophuis aan de Gouwstraat in Rotterdam-Charlois. Hij is vanaf het begin actief als ‘straatwerker’. Dit doet hij met veel getrouwheid en vrijmoedigheid. In de post in de Gouwstraat is ook een kerkzaal waar meerdere activiteiten plaatsvinden. Vanaf 2009 worden op zondagmiddag diensten in deze kerkzaal belegd. Vanaf het eerste uur is de heer Van den Hil één van de vaste organisten. Met deze activiteit is hij 8 uur per maand actief.

Tot slot is de heer Van den Hil ruim 20 jaar mantelzorger voor een oud-tante van hem (een weduwe van ruim 90 jaar, heeft zelf geen kinderen).

Rob van Houten
Vanaf 1996 zet de heer Van Houten zich met grote inzet in voor het Zeekadetkorps Hellevoetsluis en het Zeekadetkorps Nederland. Dankzij zijn inzet zijn voor het korps in Hellevoetsluis en voor de landelijke vereniging belangrijke resultaten geboekt. Hieronder een korte opsomming:

- 1996 tot 2000 bestuurder bij het Zeekadetkorps Hellevoetsluis

- 2000 tot 2019 voorzitter en diverse bestuursfuncties bij Zeekadetkorps Hellevoetsluis

- 2019 het jubileumjaar van het Zeekadetkorps Hellevoetsluis. De heer Van Houten heeft een zomerkamp in Engeland georganiseerd.

- 2020 tot heden: na eerst waarnemend voorzitter te zijn geweest van de commissie Veiligheid & Techniek van het Zeekadetkorps Nederland, is de heer Van Houten momenteel voorzitter van deze commissie.

Onmiddellijk bij zijn aantreden zette hij zich in voor alle 19 korpsen en heeft hij de commissie vergroot waarmee de kennis en kracht is toegenomen. De heer Van Houten besteedt aan deze activiteit 6 tot 8 uur per week.

Van 2007 tot 2018 is de heer Van Houten vrijwilliger bij buurtpreventie geweest.

Vanaf 2008 is de heer Van Houten secretaris van het platform Oost overleg. In dit platform bestaan de deelnemers uit afvaardigingen van bewoners uit verschillende wijken binnen de gemeente Nissewaard.

Er wordt 4 keer per jaar overlegd en vanaf 2008 verzorgt de heer Van Houten het secretariaat van deze groep. Tijdens het overleg wordt een breed spectrum aan onderwerpen besproken waardoor het maken van een goed verslag een behoorlijke basiskennis van maatschappelijke ontwikkelingen vereist.

De heer Van Houten zet zich actief in om zijn deskundigheid te vergroten door het volgen van trainingen. Dit doet hij allemaal naast de andere vrijwilligersactiviteiten die hij vervult. Hij besteedt 2 uur per week aan deze activiteit.

Van 2013 tot heden is hij voorzitter van de bewonersorganisatie Gildenwijk. Samen met nog een andere vrijwilliger vormt hij het bestuur van deze bewonersorganisatie. Als voorzitter is hij het aanspreekpunt voor de Gildenwijk, heeft hij regelmatig contact met de boa’s uit de wijk en organiseert hij activiteiten voor en met de Gildenwijk.

Twee keer per maand organiseert hij een koffieochtend. Hierbij mogen alle bewoners aansluiten. De heer Van Houten besteedt 4 uur per week aan deze activiteit.

Vanaf 2020 is de heer Van Houten secretaris van de Historische Vereniging Spijkenisse. Hij heeft in de afgelopen jaren de ledenadministratie opnieuw opgezet en gedigitaliseerd. Hij zoekt regelmatig contact met leden als de contributiebetalingen stagneren, hij heeft de statuten en het huishoudelijk reglement van de Historische Vereniging Spijkenisse geüpdatet en aangepast, hij heeft een opzet gemaakt om de financien die nog handmatig worden gedaan te digitaliseren. Daarnaast heeft hij het voortouw genomen om eventuele veranderingen in de wetgeving m.b.t. verenigingen af te stemmen en de overige bestuursleden daarin te scholen, zoals bij de wet WBTR. 

Vanaf 2021 is hij voorzitter van wijkcentrum ‘t Centrum. Dit wijkcentrum bestaat al 40 jaar. ZIj organiseren activiteiten voor hun vaste deelnemers. De heer Van Houten is sinds 1 januari 2021 samen met nog iemand het nieuwe bestuur van deze wijkgroep. Hij is de eerste paar maanden wekelijks bij het oude bestuur langs geweest om alles goed overgedragen te krijgen. Ook is hij met alle gebruikers in gesprek geweest over de wensen en behoeften in het wijkcentrum. Daarnaast is hij aanspreekpunt voor alle bestuurlijke zaken van de wijkgroep.

Als voorzitter van de wijkgroep sluit hij ook elke 6 weken aan bij het platform sociaal cultureel werk Nissewaard. Hier komen alle wijkgroepen en dorpsbesturen bij elkaar om informatie te delen en voor mogelijke samenwerking. De heer Van Houten is 12 uur per week actief als voorzitter van het wijkcentrum.

Jaap Kok
De heer Kok is vanaf 1986 jaarlijks sinterklaas bij zwemvereniging Boboz. Dit is een zwemvereniging voor licht gehandicapte kinderen. Samen met de pieten brengt hij een bezoek tijdens de zwemles van de kinderen. Hij besteedt hier minimaal 15 uur per jaar aan.

Van 1991 tot 2010 is de heer Kok secretaris van de Baden Powell Band te Spijkenisse geweest.

Hij werkte o.a. mee met het organiseren/leiding geven bij optredens en de Nederlandse Jamboree.

Ook heeft hij met het bestuur het landelijke scouting Bandconcours in Spijkenisse en het 70 jarig jubileumfeest van de band georganiseerd.

Hij had vele contacten met de landelijke scouting organisatie en met andere scoutingbands. De heer Kok deed dit alles met veel enthousiasme en een hele grote inzet. Zonder zijn inzet waren bovenstaande activiteiten bijna niet mogelijk geweest. Hij besteedde aan deze activiteit ongeveer 150 uur per jaar.

De Baden Powell Band is enige jaren gelden opgeheven bij gebrek aan leden.

Van 1991 tot 2019 was de heer Kok ondersteunend medewerker bij de Protestantse wijkgemeente Spijkenisse De Verbinding. Hij heeft een groot aantal jaren deel uitgemaakt van het bezorgteam van het kerkblad van de Protestantse Kerk te Spijkenisse. Dat houdt het volgende in: Iedere twee weken wordt er een nieuw kerkblad gemaakt. Deze kerkbladen worden opgehaald door de hoofdbezorgers van de diverse wijken. Deze hoofdbezorgers brengen de kerkbladen naar een vast aantal mensen in hun eigen wijkje, die dan de kerkbladen bezorgen bij de gemeenteleden van de kerk.

Tevens heeft hij een aantal jaren, samen met een aantal anderen, de liturgieën gekopieerd, gevouwen en geniet, zodat ze in de kerkdiensten konden worden gebruikt.

Vanaf 1999 is de heer Kok actief als gids op de fluisterboot. In 1999 is de fluisterboot in Spijkenisse gaan varen. De eerste boot was een sloep, waar hij direct als gids zijn werk ging doen. Er was ook een rolstoelendag, waarbij deze passagiers in de boot werden gedragen. De heer Kok was altijd paraat om deze mensen aan boord te helpen. Bij het onderhouden, schoonmaken en het op droge brengen van de boot stond hij altijd vooraan om hoofdschipper Dik Benne te assisteren.

Indien nodig kan hij de planner vervangen en maakt hij de planning voor de schippers en gidsen.

Ook de communicatie met de media is door de heer Kok in de afgelopen jaren opgepakt en verzorgd.

In 2018 is de stichting Fluisterboot Voorne-Putten opgericht. Het initiatief is ontstaan om een 2e fluisterboot op de Bernisse te laten varen. Fluisterboot de IJsvogel is later bij de stichting gevoegd en de heer Kok heeft zich hierbij aangesloten. Ondanks zijn hoge leeftijd zet de heer Kok zich als vrijwilliger altijd voor de volle 100 procent in.

Jan Muiderman
Ingeborg en Jeroen Bastemeijer
De heer Van den Hil
Bert van Marle
Rob van Houten
Jaap Kok
Elly en Peter Buise
Mevrouw Heemskerk
Mevrouw Helden
Mevrouw Cats
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant