Spijkenisse herpakt zich tegen Rijsoord

Sport 83 keer gelezen

Rijsoord: Spijkenisse heeft zich na de dubbelblanke gelijkspellen tegen Zuidland en Pelikaan net op tijd hersteld door de moeilijke uitbeurt tegen Rijsoord met een 0-1 (0-1) zege te besluiten en zo het ontketende SHO, dat met 7-2 Zuidland van de mat speelde, in de eerste klasse C voor te blijven. ‘Deze overwinning hadden we even nodig,’ stelde de opgeluchte Peter Wubben. ‘Hoewel je het in de score niet terug vindt, hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Dan hou je het zelf spannend door Rijsoord met gemiste kansen (Ruperto Dorothea, Eric Polet en Emir Jazarevic, DR) onnodig in de wedstrijd te houden.’

Spijkenisse nam halverwege de eerste helft de leiding door Julien Gret, die een slim steekballetje van Ruperto Dorothea beheerst afrondde: 0-1. Julien Gret verzuimde vervolgens in goede scoringspositie de marge te verdubbelen. De tweede helft gaf met een beter spelend Spijkenisse een zelfde spelbeeld te zien, maar Dorothea en Shane van den Engel verzuimden de wedstrijd in het slot te werpen. Het spelpeil zakte na een kwartier spelen zienderogen. Rijsoord kreeg zelfs nog de kans op de gelijkmaker, maar Dyron Bijl hield zijn doel ook tegen Rijsoord schoon. De geblesseerde Lennard Krijger ontbrak in het team van Spijkenisse. Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark Jaap Riedijk tegen VVGZ met ex-Hekelinger Joey Kleijn.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Elwin Spoel, Eric Polet, Jeffrey Schenk, Stefano Zevenbergen; Jesse Schotman (75. Breuklin Almeida), Delrencio dos Reis; Shane van den Engel; Ruperto Dorothea, Emir Jazarevic (68. Jazzy Adams), Julien Gret (88. Jim van Riet).