Een bekende naam voor het nieuwe wijkcentrum.
Een bekende naam voor het nieuwe wijkcentrum. Foto: Foto-OK.nl

De Kleine Rietlander is eindelijk open!

Algemeen 1.878 keer gelezen

Spijkenisse - Het heeft langer geduurd dan gehoopt, maar vandaag vond dan eindelijk de opening plaats van het wijkcentrum in Waterland.

Na het zingen van het door Sylvia Kats en Monique Verhoeven geschreven wijklied, was het aan de wethouders Soeterboek en Hamerslag om de nieuwe naam van het wijkcentrum te onthullen: ‘De Kleine Rietlander.’  Een naam die verwijst naar het oude wijkcentrum. Wethouder Soeterboek gaf aan trots te zijn op de samenwerking tussen de diverse partijen binnen het wijkcentrum. Het gaat immers om het samen zijn en dat kan van 0 tot 100. Hij was ook blij dat de politieke partijen het belang hadden ingezien van een wijkcentrum en akkoord waren gegaan met de ontwikkeling ervan. Volgens wethouder Hamerslag een uniek gegeven, want er worden tegenwoordig meer wijkcentra gesloten dan geopend. 

Brandt er licht, dan bent u welkom
In het wijkgebouw hebben diverse groepen onderdak gevonden, waaronder de bewonersgroep Waterland die het Poorthuis heeft verlaten en de Stichting WaterlandSpijkenisse. Maar ook het Halloweenteam en het Repair Café Waterland zijn vanaf heden in het wijkgebouw te vinden, net als de buurtpreventie. Allemaal organiseren ze hun eigen activiteiten, maar wel in één centraal onderkomen. Ziet u licht branden in het wijkgebouw, dan bent u altijd welkom om binnen te stappen.

Buurtpreventie Waterland 
Buurtpreventie Waterland is heel blij met het nieuwe wijkcentrum want vanuit daar kunnen de vrijwilligers hun bijdrage leveren aan een Schoon, Heel en Veilige woonomgeving. Het is een mooie centrale gelegen plek in de wijk waar een ieder regelmatig komt. ‘Met elkaar willen wij zorgen voor een fijne leefomgeving in onze mooie en vooral groene wijk. Zijn er bewoners die die de wijk een warm hart toedragen en samen met ons nog meer zichtbaar willen zijn in Waterland, dan maken wij graag kennis met u.’

Halloween Team Waterland
HTW welke al sinds 2008 Heksenveen organiseert in Waterland, voor inmiddels 1000 kinderen, is enorm blij met het nieuwe wijkgebouw. Voorheen konden alle vrijwilligers zich verkleden in het Poorthuis, maar dit is opgeheven. Zodoende maken zij tijdens Halloween graag gebruik van het nieuwe pand. Ook zal HTW de komende jaren het Carnaval in het wijkgebouw organiseren.

Bewonersgroep Waterland
Van de bewonersgroep Waterland mag u, het jaar door, de ‘eigen’ activiteiten verwachten! ‘Wekelijks zijn wij diverse dagen in het wijkgebouw aanwezig voor een gezellig koffiemoment, ons Bakkie Liefde, creaochtend en spelmiddag voor volwassenen. Voor kinderen hebben wij de momenten waar zij een Moederdag of Vaderdagcadeau kunnen maken en wat te denken van de Mini en Avondvierdaagse.’ De parkschoonmaak, de kindermoestuin, het planten van de narcissen en het plaatsen van de kerstboom op het winkelplein. Daar gaat de bewonersgroep gewoon mee door, maar uitbreiding van de activiteiten zit zeker in de pen!

Repair Café Waterland
De vrijwilligers van Repair Café Waterland staan elke maandag in de oneven week voor u klaar in wijkgebouw Waterland voor de reparatie van uw klein huishoudelijk apparaat dat een tweede ronde waard is. U bent welkom van 13.30-16.30 uur. Reparatie is gratis tenzij er een onderdeel vervangen moet worden (kostrpijs).

SWS
Enthousiaste vrijwilligers van Stichting WaterlandSpijkenisse (SWS) staan op dinsdag en donderdagochtenden klaar voor de peuterinloop van 10.00 tot 11.30 uur. Op woensdagen zijn zij er vanaf 13.00 uur voor de kinderknutselclub. Vanaf 11 mei start de kinderkookclub. ‘Wij hebben nog veel meer ideeën die we in de toekomst gaan verwezenlijken. Informatie over onze activiteiten delen wij op onze sociale media zoals Facebookgroep WaterlandSpijkenisse.’ De stichting is nog op zoek naar kinderraadsleden en oversteekcoaches. Wil je meer weten of wil je je aanmelden, mail dan naar info@waterlandspijkenisse.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant