Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Jubileumtentoonstelling Bonsaivereniging Rijnmond

Algemeen 540 keer gelezen

Hekelingen - Wethouder Wouter Struijk opende vandaag de jubileumtentoonstelling van Bonsaivereniging Rijnmond in het Dorpshuis in Hekelingen. De vereniging vierde toen haar 25-jarig jubileum. De tentoonstelling zou eigenlijk in 2020 plaatsvinden, maar ging toen niet door wegens corona.

Twee jaar later dan de tentoonstelling oorspronkelijk gepland stond, kon het jubileum eindelijk doorgaan. Bijna alle 26 leden waren aanwezig om de meer dan 30 bonsai-bomen, bonsai betekent letterlijk boom in pot, te bewonderen. Van kleine tot grotere en van kale tot pimpelpaarse boompjes, voor iedere liefhebber zat er iets bij. De bomen zijn door de leden zelf meegenomen en werden aan het eind van de middag weer mee naar huis genomen. Iedereen was welkom bij de tentoonstelling; zo hoopte de vereniging ook nog nieuwe leden te werven.

Wethouder Struijk kwam de vereniging verrassen met een cheque van € 525,00 vanuit de gemeente. Hij zei in zijn speech dat hij het een prachtige vereniging vindt. Ook Dirk Sas, voorzitter van het Dorpshuis, liet het jubileum niet zomaar langs zich voorbij gaan, met de gift dat de vereniging geen huur meer hoeft te betalen. Voorzitter Kees Heck van de Bonsaivereniging was erg enthousiast: ‘Elke euro telt, zeker voor zo’n kleine vereniging. Nu kunnen wij meer activiteiten organiseren en sprekers uitnodigen.’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant