Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Vele winnaars op het 26ste J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi

Algemeen 391 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouder Léon Soeterboek opende vandaag de 26ste editie van het J. de Kluijver Jeugdschaaktoernooi. Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in bibliotheek de Boekenberg georganiseerd door Schaakvereniging Spijkenisse.

Er bestaan misvattingen over de schaaksport maar nee, schaken is niet persé iets voor nerds en nee, schaken is zeker niet saai. 

Het sociale aspect is belangrijk, ook doen er steeds meer meisjes aan schaken. Het spel is een uitdaging in denkkracht, balanceren tussen aanval en verdediging, zoeken naar creatieve oplossingen.

Er wordt gespeeld in zes groepen, van groep F (tot 8 jaar) tot en met groep A (tot 25 jaar). Tevens is er het invitatietoernooi waar de vroegere winnaars van groep A tegen uitgenodigde landelijke schakers spelen. Corona was de afgelopen twee jaar de grote spelbreker. Dit jaar konden eindelijk weer zo’n 100 schakers losgaan op de borden.

Wethouder Martijn Hamerslag nam aan het eind van de dag de prijsuitreiking voor zijn rekening. En winnaars waren er dit jaar! Niet alleen de winnaars van de groepen en het invitatietoernooi maar ook voorzitter Eric de Lange en zijn vrijwilligers. Zij zorgden gezamenlijk voor een geslaagd schaaktoernooi en daarmee werden eigenlijk alle deelnemende schakers winnaars van deze mooie schaakdag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant