Lotte Hoogland. Archieffoto Theo van Kralingen
Lotte Hoogland. Archieffoto Theo van Kralingen

De Zeehond ’73 speelt zich veilig tegen WZC

Sport 194 keer gelezen

Rozenburg: De waterpolosters van De Zeehond ‘73 hebben zich na de flater tegen hekkensluiter ZVS afgelopen zaterdag in De Zeehond volledig herpakt door zich met een 6-4 (2-2, 1-1, 0-0, 3-1) overwinning tegen WZC 4 veilig te spelen. Het team van aanvoerster Lineke Ouwendijk bezet samen met Westland de gedeelde achtste plaats in de regio derde klasse B.

 ‘Deze overwinning kwam ons goed van pas en hadden we hard nodig,’ wees Ouwendijk op het zware programma met de topclubs Z&PC De Gouwe 4 in Waddinxveen (5 april) en koploper D ‘Elft op 12 april als afsluitende tegenstanders. ‘We hebben een goede wedstrijd afgerond met een verdiende overwinning. WZC speelde vrij fysiek en we hadden daar best problemen mee. Pas in het derde kwart werden we feller, waarna we in de laatste periode de overwinning over de streep trokken.’ De Rozenburgsen gingen door treffers van Stefanie van der Veen en Josephine Stoel met een 2-0 voorsprong voortvarend van start, maar nog voor het einde van part één had de club uit Zoetermeer de plooien weer glad gestreken: 2-2. Lotte Hoogland (foto) zette haar ploeg met een voltreffer weer aan de winnende hand, maar WZC kroop toch weer langszij: 3-3. Na een spannende derde periode zonder doelpunten, sloeg Lotte Hoogland met twee treffers genadeloos hard toe: 5-3. WZC kwam enkele seconden voor de bel voor de statistiek nog terug tot 6-4. ‘Het was heel fysiek, de speelsters van WZC uitten hun frustraties tegen de leiding, terwijl wij rustig bleven. Dat laatste werkte in ons voordeel. Dit was een mooie overwinning in misschien wel in de beste wedstrijd van het seizoen,’ aldus Lineke Ouwendijk. Bij De Zeehond ontbrak Germaine Verwoert. De vrouwen van De Zeehond ’73 spelen aanstaande zaterdagavond om 20.25 uur in De Sniep in Waddinxveen tegen Z&PC De Gouwe 4.

De Zeehond ’73 (vrouwen): Jennie Heskes; Lotte Hoogland, Marjon Ouwenbroek, Ursula Holzmann, Lineke Ouwendijk, Stefanie van der Veen, Josephine Stoel, Sharon van Veghel en Eva Hoogland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant