Afbeelding

HVOS bevestigt titelambities tegen Ventura

Sport 92 keer gelezen

Schiedam: De handballers van HVOS hebben in de strijd om het kampioenschap de topper tegen Wagoncare/Ventura met een 26-29 (14-13) overwinning afgesloten. De koploper in de regio eerste klasse C heeft daarmee de Schiedammers in de vijandelijke Margriethal, weliswaar met een wedstrijd minder in de benen, op een achterstand van vijf punten gezet. De naaste concurrent voor de titel Hercules 4 geeft echter nog niet af. ‘De wedstrijd verliep best stroef, we stonden na een kwartier spelen in de tweede helft nog met 18-14 achter. Op het moment dat Remco (Hagen, DR) met een onderhandse bal raak schoot begon het te lopen,’ gaf coach Jaap Hagen daarmee de suprematie van zijn team in het vervolg van de wedstrijd aan. ‘Ventura speelde boven zijn kunnen, maar het raakte conditioneel in de problemen. Wij kwamen daarentegen in een flow, speelden een tempootje hoger en hebben de wedstrijd met goed handbal en een prima resultaat afgerond.’ Opmerkelijk was dat Mathijs Loch, Mark Elbers en de gebroeders Raoul en Wessel Knol een dag eerder van hun wintersportvakantie terugkeerden om zich op te offeren voor hun club. ‘Dat de spelers terugkwamen was goed voor de club en de trainer en betekent dat iedereen gefocust is om hun doelstelling kampioen te willen worden wilt bewerkstelligen. Dat bewijst dat deze groep volgend seizoen wil promoveren, niet wil blijven hangen in deze afdeling, maar een treetje hoger wil leren en zien waartoe zij in staat zijn.

De eerste helft tegen Ventura verliep wat stroefjes, wellicht hadden de vier “vakantie”mannen de kilometers van hun terugreis nog in de benen, maar in de tweede helft hebben de spelers de overwinning met een sterk collectief over de streep getrokken,’ aldus de fanatieke, maar zeer tevreden coach Jaap Hagen. De mannen van HVOS spelen aanstaande zondag om 12.00 uur in de Olympiahal tegen EDH.

HVOS: Jeroen Versendaal (Daniel Schuil); Remco Hagen, Arjan Sebel, Jeroen Weggen, Jos van der Velde, Mathijs Loch, Sebastiaan Hagesteijn, Mark Elbers, Raoul Knol. Wessel Knol, Wouter van der Zwan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant