Afbeelding

SCO’63 laat koploper IFC de punten pakken

Sport 55 keer gelezen

Spijkenisse - Lang leek het er zondagmiddag naar uit te zien dat SCO’63 een redelijk goed resultaat tegen koploper IFC zou behalen. Tot een kwartier voor tijd stond het slechts 1-2 voor de Alblasserdammers van Jack van de Berg. En dat terwijl afspraken bij SCO’63 niet werden nageleefd en er weinig tot geen beleving was bij de Spijkenissers. Uiteindelijk werd het een geflatteerde ruime 1-4 zege voor IFC. Al vanaf het begin was het IFC, dat aantrad zonder de geblesseerde topschutters Yoeri Rombouts en Brian Leons, die herstelde van een blessure. De gasten zochten naar mogelijkheden en na drie minuten kreeg na een corner Danny Slingerland alle ruimte om te schieten en via beide doelpalen belandde de bal achter doelman Marvelous Oron. Niet veel later kon Ramon Ouwehand schieten, maar ging de bal net naast. Beste kans op een gelijkmaker was na twaalf minuten voor Winston Helder die de bal van Ian Lont kreeg maar naast het doel van IFC kopte. Na ruim een half uur spelen was er een vrije trap voor de gasten en Danny Versluis kon op sportpark Oostbroek de 0-2 binnen koppen. Direct na de aftrap leek SCO’63 wakker geschud. Na balverlies verdedigde IFC ook niet goed en kon Omori Rusland de aansluitingstreffer achter doelman Konijnenburg scoren.

Na rust was het van twee kanten van een bedenkelijk niveau. Bijna niets kwam bij de Spijkenissers bij een medespeler terecht en alle duels die men aanging werden verloren. Enige mogelijkheid voor SCO’63 was na vijf minuten toen Jazzley John voorlangs schoot en halverwege schoot Dario Lara Olaya de bal over het doel met een vrije trap. Na tien minuten was het Rusland die op de doellijn nog een bal kon wegwerken, anders had het snel 1-3 geworden. De harde wind speelde beide ploegen parten. Het was doelman Oron die nog goed in actie kwam die erger voorkwam. De doelman blesseerde zich nog, maar ging toch verder. Een kwartier voor het einde was het Danny Slingerland die voor 1-3 zorgde en toen besloot SCO’63 om nog minder te verdedigen dan het al deed. Kort voor tijd was het invaller Brian Leons die voor de 1-4 eindstand zorgde. Na het laatste fluitsignaal was coach Koos Waslander ziedend over het optreden van zijn ploeg. Hij ging direct naar de parkeerplaats en reed boos naar huis. ‘We geven twee doelpunten weg. Dan kom je nog terug en in de rust doen we wat omzettingen. De mensen houden zich niet aan de afspraken. Iedereen heeft zijn taken en als dit zo gaat, krijgen we nog tien zware wedstrijden. De mannen moeten de ogen uit de kop schamen voor dit optreden’, zegt assistent Ruud Boessen na afloop. ‘Elke week zijn er wel twee man die niet in de wedstrijd zitten. Dan valt de 1-3 en dan valt het helemaal als een kaartenhuis in elkaar. De negatieve moet er echt uit bij ons en moet niet de overhand krijgen. Sommige voelen zich te goed voor dit niveau en zijn al bezig met volgend jaar en andere clubs, dat zou niet moeten’, zegt Boessen tot besluit. Zondag moet de ploeg inhalen bij Jai Hind. SCO’63 staat op de zevende plaats in de tweede klasse D. Bij verlies volgende week, kan Jai Hind over de ploeg heen gaan. Op 2 maart gaat de competitie verder met het duel bij Victoria ’04. Daarvoor speelt men op dinsdag 25 februari nog voor de kwartfinale van de beker tegen WDS.

 

Bijzonderheden:

  3 Danny Slingerland 0-1

33 Danny Versluis 0-2

34 Omori Rusland 1-2

75 Danny Slingerland 1-3

86 Brian Leons 1-4

 

Opstelling SCO’63:

Marvelous Oron; Omori Rusland (81 Cesar da Lopes); Dario Lara  Olaya; Helio da Vaiga Dias (84 Rodney Pieternella); Clifford Robinson; Owen Wolf; Ian Londt; Winston Helder; JAzzley John; Melvin Schouten en Kevin Delgado Alves (46 Lito de Pina Gomes.

 

Opstelling IFC:

Niels Konijnenburg; Nico Ramos; Danny Versluis; Maarten Broos; Ronnie Nouwen; Tim Schoonheijm (90 Ronald Ouwens); Danny Slingerland; Ramon Ouwehand (44 Brian Leons , 89 Dennis van Noort); Pacho Makaya; Nick de Vey en Martijn Groeneveld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant