Wijkgroep Groenewoud is te vinden in MFC De Sleutel aan de Eikenlaan in Spijkenisse.
Wijkgroep Groenewoud is te vinden in MFC De Sleutel aan de Eikenlaan in Spijkenisse. Foto: Foto-OK.nl

Dagbesteding bij Wijkgroep Groenewoud

Algemeen 3.766 keer gelezen

Spijkenisse - Wijkgroep Groenewoud gaat zich inzetten voor het bestrijden van eenzaamheid. Er zijn al veel activiteiten in het wijkcentrum aan de Eikenlaan in Spijkenisse, maar daar komt nu dagbesteding bij.

‘De dagbesteding is bestemd voor mensen zonder indicatie’, geeft Frans Wildenbeest aan. ‘Iedereen is welkom en kan zich aansluiten bij de groepen die hun activiteiten in het wijkcentrum uitoefenen. Maar ook kunnen er nieuwe activiteiten gestart worden, als daar vraag naar is.’ Het belangrijkste doel is het voorkomen van eenzaamheidsgevoelens door te helpen om sociale contacten te leggen, iets dat niet voor iedereen even vanzelfsprekend is.

Sociale contacten
Het bestuur van de wijkgroep is van plan om via de huisartsen/praktijkondersteuners de doelgroep te bereiken. ‘Het gaat vooral om mensen die geen zorg nodig hebben, maar sociale contacten missen. Door hen te ondersteunen, kunnen we misschien preventief werken waardoor ze minder snel zorg nodig hebben.’

Drie dagen
In eerste instantie is er dagbesteding op maandag, dinsdag en donderdag maar het is de bedoeling om op termijn zeven dagen per week een invulling aan te bieden. U bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur en geniet tussen de middag van een broodmaaltijd.

Aanmelden dagbesteding
Er is plaats voor 35 personen en u kunt zich reeds aanmelden bij Frans Wildenbeest, tel 06-25148432 of mail naar frans1523@hotmail.com.

Warme maaltijd
Op 10 januari start de wijkgroep ook met het wekelijks aanbieden van een warme avondmaaltijd, mits de coronamaatregelen dat mogelijk maken. ‘We hebben drie vrijwilligers die het koken voor hun rekening nemen en twee die de voorbereidingen treffen. Voor het koken mogen we gebruik maken van de keuken van het Zadkine dat eveneens hier in de Sleutel gevestigd is.’ De maaltijd bestaat uit soep, een warm hoofdgerecht met vlees en een toetje. U betaalt slechts € 5,00 per persoon, buiten uw consumpties. De maaltijd begint om 17.30 uur en vanaf 17.00 uur kunt u al in het wijkcentrum terecht.

Aanmelden maaltijd
Er is ruimte voor 30 gasten en u kunt zich al bij Thea Moonen aanmelden. Voor iedere maaltijd dient u zich opnieuw aan te melden in de week voorafgaand aan de maaltijd. Mail voor meer informatie naar tdmoonen@hotmail.com of bel 06-20871617.

Het wijkcentrum is te vinden op de eerste etage van MFC De Steutel, Eikenlaan 88E in Spijkenisse. Informatie is te vinden op https://wijkgroepgroenewoud.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant