Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Hendrik Feenstra prijs voor schooldirecteur Sanne Moonen

Algemeen 1.154 keer gelezen

Heenvliet - De Hendrik Feenstra prijs 2021 is toegekend aan Sanne Moonen, schooldirecteur van basisschool De Ravelinde in Heenvliet. De jaarlijkse regioprijs voor het onderwijs werd gistermiddag uitgereikt door Ingrid van Doesburg, bestuurder van Onderwijsgroep EduMare. Sanne Moonen weet op haar eigen gedreven manier een unieke verbinding te leggen tussen onderwijs, teamleden, leerlingen en hun ouders, en maakt deze bijzonder door altijd voor iedereen klaar te staan.

De keuze voor Sanne Moonen benadrukt de belangrijke positie van verbindend leiderschap en een goede samenwerking tussen teamleden, leerlingen en hun ouders. De jury noemt de manier waarop Sanne door het hele team is genomineerd en daarbij net dat stapje extra zet voor het onderwijs: aansprekend, samenwerkend en ambitieus.

‘Toen ik bij het uitgaan van de school naar buiten liep had ik geen idee. Bij het zien van de voltallige jury keek ik verrast op en vroeg ik me nog af wie er in het zonnetje gezet zou worden. Toen het complete team om mij heen kwam staan kreeg ik wel een donkerbruin vermoeden. Normaal gesproken ben ik niet snel zonder woorden. Maar nu wel. Ik kan natuurlijk zeggen dat het voor mij gewoon werk is, maar blijkbaar is dat toch heel bijzonder. Ik realiseer het me nog niet helemaal, maar voel me enorm vereerd dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen’, aldus een trotse Moonen.

Sanne Moonen start in 2000 haar onderwijsloopbaan. Eerst als leerkracht op de Tweespan en later op wat nu basisschool De Vlasbloem in Zuidland is. In die tijd wist zij al op unieke wijze de verschillende wensen van ieder kind te vertalen naar aansprekend onderwijs. In de jaren daarna groeide zij door naar schooldirecteur van samenwerkingsschool De Ravelinde. Ook is ze binnen de onderwijsgroep mede verantwoordelijk voor het beleid op het gebied van ICT en AVG. Ze is een zeer gewaardeerde collega die door haar team wordt gezien als inspiratiebron voor het onderwijs. 

Over de prijs 
De Hendrik Feenstra prijs is een initiatief overgenomen door Onderwijsgroep EduMare van PRIMOvpr. De onderwijsprijs voor een instantie, een groep of een persoon die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt, wordt alweer voor de 16e keer uitgereikt. De prijs is een zeefdruk van de Hellevoetse kunstenaar Willem de Willigen. Hij maakte een unieke serie exemplaren van de historische vuurtoren aan De Brielse Maas. 

Lijst met winnaars
De prijs werd eerder uitgereikt aan: Jeanette de Haan, Ann Klein, Hjalmar de Winter en Janine Verschoof, John van Veen, Peter Oole, Wim de Kam, Gerrit Horstman, Arie van den Ban, Dea Buschman, kinderboerderij de Kerkestee, Ruud Mol, Arja Rijnsdorp, Rik van Schijndel en de naamdrager van de prijs zelf, Hendrik Feenstra.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant