Afbeelding
Foto: OBS de Veenvlinder

Leerlingen De Veenvlinder krijgen judo op school

Algemeen 117 keer gelezen

Spijkenisse - Leerlingen van basisschool De Veenvlinder krijgen judoles op school. Allemaal, van groep één tot en met acht. Met echte judomatten en judopakken tovert Schooljudo het gymlokaal om tot dojo. 

Schooljudo zich op de sociaal-emotionele ontwikkeling van basisscholieren. Het programma omhelst de combinatie van praten, ervaren, reflecteren en doen. Dat doen is dan de judoles. Kinderen leren spelenderwijs op een goede manier met elkaar om te gaan met kernwaarden als vertrouwen, samenwerken, respect en beheersing als leidraad. Ook discipline en plezier behoren daartoe. En uiteindelijk ook weerbaarheid. 

Tijdens de lessen van de afgelopen weken leerden de leerlingen de zeven waarden van schooljudo, op een speelse manier. De judolessen worden nu wekelijks gegeven en sluiten aan bij de lessen voor sociaal-emotioneel leren. Nu wordt de koppeling naar het echte spelen gemaakt. Judo is de sport bij uitstek om meer te leren over sociaal zijn en je emoties, omdat het draait om respect voor je tegenstander.  

Afbeelding

Uit de krant