Foto: Karin Neijzen
Foto: Karin Neijzen Foto: Karin Neijzen

Özkan Akyol heeft primeur op De Ring van Putten

Algemeen 491 keer gelezen

Spijkenisse – Op vrijdag 15 oktober heeft schrijver en columnist Özkan Akyol, kortweg Eus, de Ring van Putten bezocht. De leerlingen van de vierde klassen havo en vwo hebben bij toerbeurt geluisterd naar de visie van Akyol en zijn daarna met hem in gesprek gegaan. Veel leerlingen kenden hem van de tv waarop hij met grote regelmaat te zien is. 

De Ring van Putten wil het lezen van boeken door leerlingen bevorderen en heeft in dat kader in de loop van dit jaar meerdere schrijvers uitgenodigd. Schrijver Eus vormde met dit bezoek de aftrap.

Om 11.00 uur hield Eus zijn eerste lezing voor enkele havo-klassen. Hij boeide zijn jonge publiek door er blijk van te geven hun leefcultuur, hun vragen en hun twijfels te kennen. Ook de wijze waarop hij over zijn eigen leven vertelde, met daarin ook plek voor zijn leven tussen verschillende culturen, is voor veel leerlingen van De Ring een eyeopener. Leerling: ‘Het is nu heel echt om hem zo te zien en hem te leren kennen’. Om 14.00 uur was het laatste gesprek tussen leerlingen en Akyol klaar. In alle groepen heeft de schrijver duidelijk gemaakt hoe het lezen van boeken in de periode dat hij in het huis van bewaring zat, zijn leven heeft veranderd. Hij heeft de leerlingen aangespoord om ook de hersenen te blijven trainen door daarvoor ook inspanning te leveren. Eus kijkt ook terug op een mooie dag: ‘Het zijn leuke groepen en er is met aandacht geluisterd’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant