De de school worden ook peuterochtenden georganiseerd.
De de school worden ook peuterochtenden georganiseerd.

Voortbestaan school Abbenbroek blijft onzeker

Actueel 155 keer gelezen

Abbenbroek - In diverse regionale media, waaronder onze krant, hebben onlangs berichten gestaan, dat de gemeente Bernisse geld beschikbaar stelt voor de bouw van een nieuwe school in Abbenbroek. De gemeente Bernisse wil echter benadrukken, dat het bedrag dat in de begroting is genoemd niet per definitie bedoeld is voor de bouw van een nieuwe school. De gemeente betreurt dat hierdoor onduidelijkheid is ontstaan.

Op basis van het besluit over het Uitvoeringsplan accommodaties  is binnen de begroting alvast rekening gehouden met de ontwikkeling van een ontmoetingspunt op maat voor de kern Abbenbroek. Welke functies daar onderdeel van gaan uitmaken, is echter nog niet bekend.

De gemeente heeft besloten om samen met verschillende partijen en inwoners van de kern Abbenbroek een aantal varianten te onderzoeken voor een ontmoetingsruimte op maat voor Abbenbroek. Hierbij staat nog een aantal varianten ter discussie. Zo kunnen de activiteiten van het dorpshuis worden ondergebracht in het pand van de huidige school, of kan een nieuw dorpshuis op maat met of zonder school worden gebouwd of een variant waarbij tevens de mogelijkheid van een sporthal wordt onderzocht. De keuze is mede afhankelijk van de toekomstige ontwikkelingen van het onderwijs in Abbenbroek. De gemeente is momenteel in overleg met PRIMOvpr om te bekijken of een vorm van onderwijs in Abbenbroek te behouden is. Centraal in deze discussie staan de uitgangspunten kwaliteit van het onderwijs, leerlingenaantal en exploitatiekosten. Begin 2014 moet er meer duidelijkheid komen rondom de toekomst van het onderwijs binnen de kern Abbenbroek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant