Tijd voor je zelf met SlowRunnen.
Tijd voor je zelf met SlowRunnen. Privéfoto

Nissewaard in beweging

Algemeen 495 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit. 

Deze week delen we de passie voor de sport SlowRun van Karin Boeser. 

SlowRunnen
SlowRunnen is (hard)lopen in eigen tempo. Een totaalplaatje van verantwoord bewegen. SlowRunnen geeft veel energie door bewust(er) te zijn van je lichaam. Doel is om met plezier te lopen en contact te maken met je lichaamOntspannen tijdens het inspannen. Spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je bentMet aandacht voor de ademhaling en welk effect dit kan hebben op bewegen en je volledige gesteldheid. Dit gebeurt in combinatie met yoga- en core-stabiliteitsoefeningen om je lichaam te ontladen, te versterken en meer in balans te brengen. SlowRunnen is goed voor de conditie en om te ontstressen. Daarbij stimuleert het de persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. 

Thema
Vanuit Abbenbroek waar Karin woont, coördineert ze haar lessen. Zelf houdt ze van buitensporten en yoga, omdat dit haar de rust geeft die ze nodig heeft. Door een oud-medecursist van een eerder gevolgde yogaopleiding, kwam SlowRunning op haar pad. Na de SlowRun-cursus voor coach te hebben gevolgd, wilde Karin niets liever, dan dit op Voorne Putten te gaan organiseren. ‘Ik haal hier zoveel plezier en energie uit. Sport is mijn passie en ik heb vele sporten beoefend. Naast SlowRun geef ik ook yoga én voetbal. Ik heb nog nooit spijt gehad van het wél gaan, wel spijt van het niet gaan, terwijl ik het wel van plan was’, zegt de sportieve Karin overtuigend. Even niet op de automatische piloot, kijkend naar je horloge om tijd of afstand te verbeteren en steeds maar harder willen om te presteren. ‘Wees eens zacht voor jezelf en probeer het eens’, vindt Karin. Bewust bewegen, aanspannen en ontspannen. Ontdek hoeveel plezier dat kan opleveren. Het verbetert niet alleen het sportief niveau, maar het geeft zoveel meer. ‘Het leren loslaten is een belangrijke ervaring. Echt, het is gewoon heerlijk om te doen!’, aldus de inspirerende Karin. Karin biedt dit voor vrouwen die (weer) willen gaan bewegen. Starten met SlowRunnen doe je in een cursusreeks van tien weken. Elke week heeft een bepaald thema. Eén op één begeleiding is ook mogelijk.

Nieuwe cursus
SlowRun Voorne Putten gebeurt in het Bernissegebied op de dinsdagavond en vrijdagochtend. De nieuwe cursus start op 15 oktober aanstaande. Meedoen? Kijk voor meer info op www.slowrunvoorneputten.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant