Afbeelding
pixabay.com

SUN Nissewaard kan hulp bieden bij urgente financiële nood

Algemeen 257 keer gelezen

Armoedebestrijding heeft wereldwijde urgentie, ook in Nissewaard leven duizenden inwoners met armoede, schulden en urgente noden.

Ondanks alle voorzieningen die Nederland rijk is, hebben sommige mensen toch urgente financiële problemen. Deze kunnen op verschillende manieren tot stand komen o.a. door een scheiding, verlies van werk, ziekte of dreigende schulden. Omdat er steeds minder of niet direct bereikbare voorzieningen zijn bij de overheid, dreigen deze mensen tussen wal en schip terecht te komen als er geen snelle financiële ondersteuning wordt georganiseerd. Een gift van een noodhulpbureau kan op zo’n moment uitkomst bieden, als het urgent is zelfs binnen 24 uur.

Ondersteuning vanuit een noodhulpbureau kan verder afglijden voorkomen, maakt doorbraken mogelijk of kan zorgen voor herstel van balans en een menswaardig bestaan. 

SUN Nissewaard kan directe financiële steun bieden, daar waar geen andere (tijdige) voorzieningen mogelijk zijn.

Een voorbeeld:
Anja[1] heeft 3 kinderen, en heeft te maken met een (v)echtscheiding. Alle bankrekeningen staan nog op naam van haar ex-man en hij ontvangt de toeslagen, maar houdt het geld zelf en betaalt nergens aan mee. Naar hem is een adresonderzoek ingesteld dat 3 maanden duurt, daarom kan Anja geen toeslagen krijgen. Om te voorkomen dat Anja geen boodschappen meer kan doen en zij de kracht verliest om voor haar kinderen te zorgen doet de maatschappelijk werker een aanvraag bij het noodhulpbureau voor leefgeld. Die aanvraag wordt toegekend: Anja ontvangt drie maanden leefgeld van het noodhulpbureau.

Bovenstaande situatie is slechts een voorbeeld van één van de vele aanvragen die noodhulpbureaus in Nederland dagelijks ontvangen voor mensen met urgente noden. Op Wereldarmoededag wil SUN Nissewaard graag extra de aandacht vestigen op mensen met urgente noden in de gemeente Nissewaard en de manier waarop zij als noodhulpbureau ondersteuning geeft.

Een gift van een noodhulpbureau is er voor jong en oud, voor kleine of wat grotere bedragen en voor hele uiteenlopende aanvragen: per urgente situatie wordt gekeken wat er nodig is om tot een oplossing te komen. Een spelregel is wel: de gift is eenmalig of voor een afgebakende periode en kan alleen via dienst- en hulpverleners worden aangevraagd. Noodhulpbureaus werken op deze manier omdat zij willen dat naast financiële noodhulpvraag ook andere problemen van mensen met urgente noden opgelost worden.

Heeft u een urgente financiële nood? Neem dan vooral contact op met uw hulp- of dienstverlener in de gemeente of kijk op de website www.Sunnissewaard.nl wat SUN Nissewaard voor u kan betekenen.

Het giftenbudget wordt bij elkaar gebracht door donateurs: fondsen, kerken, bedrijfsleven en particulieren. Wilt u mogelijk naar aanleiding van dit artikel een (financiële) bijdrage leveren aan het werk van SUN Nissewaard? Neem dan contact op via www.Sunnissewaard.nl

[1] In het kader van de Privacy-wetgeving is Anja een verzonnen naam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant