Afbeelding
Foto : Foto-Ok.nl

Ouderen genieten van hondenbezoek

Algemeen 704 keer gelezen

Spijkenisse/Zuidland - Dieren zijn goed voor de sociale interactie. Zo maakt iemand die een hond uitlaat sneller een praatje met een andere hondeneigenaar, dan dat er gepraat wordt door mensen zonder hond. Een huisdier voorkomt dat iemand zich eenzaam voelt.

Om die reden is de PVV in Nissewaard gestart met de Dierenvoedselbank. Mensen die een uitkering ontvangen, hoeven dan geen afscheid te nemen van hun huisdier.

Een aantal cliënten van de Dierenvoedselbank wil graag iets terug doen voor de maatschappij. Omdat Anita Verwey door bezoekjes met haar hond aan het Hart van Groenewoud ervaren heeft hoe blij die bewoners zijn als er een dier op bezoek komt, heeft ze afgelopen zaterdag vrijwilligers een bezoek laten brengen aan een viertal verpleeghuizen in Nissewaard. Zo kregen bewoners van Terras aan de Maas, De Zes Rozen, Bernissesteyn en Hart van Zuidland bezoek van een aantal honden. 

De reacties waren enorm positief, zowel bij de vrijwilligers (zowel cliënten als niet-cliënten van de Dierenvoedselbank) als bij de bewoners en medewerkers van de bezochte locaties. Het is de bedoeling om nu structureel bezoeken af te gaan leggen. Om te voorkomen dat er hond op bezoek gaat, die misschien niet geschikt is, wordt er samengewerkt met een gedragstherapeut. 

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden via de website van de Dierenvoedselbank

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant