Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Dagbesteding voor jonge mensen met dementie geopend

Algemeen 1.580 keer gelezen

Spijkenisse - Gistermiddag opende wethouder Léon Soeterboek de dagbesteding van Humanitas voor jonge mensen met dementie. 

Denkt men bij dementie vooral aan ouderen, ook jonge mensen kunnen dementie krijgen. Zo’n 15.000 mensen tussen de 40 en 65 jaar worden in Nederland met de diagnose dementie geconfronteerd. 

Dementie is een verzamelnaam voor velerlei hersenaandoeningen en openbaart zich bij jongeren veelal verschillend t.o.v. ouderen.  Op het werk gaat het vaak mis, men heeft moeite met het opnemen en verwerken van nieuwe informatie. Er kan sprake zijn van stemmingswisselingen, overzichtsverlies in drukke situaties, een verminderde woordenschat, verandering in het karakter.

Jonge mensen met dementie willen hun rol als b.v. kostwinner en opvoeder niet opgeven. Verlies van zelfstandigheid leidt tot gevoelens van machteloosheid, frustratie en benadrukt de beperkingen. Eenmaal geconfronteerd met de diagnose blijkt het grote belang van een zinvolle dagbesteding om isolement te voorkomen. Hier wordt vooral gekeken wat de kansen en de mogelijkheden zijn die het zelfvertrouwen bevorderen en de betrokkenheid met de samenleving vergroten.

Voor nadere informatie en aanmelding kunt u terecht bij:

Astrid Langstraat
alangstraat@stichtinghumanitas.nl
0626764910

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant