Afbeelding

Burgemeester Foort van Oosten start actieweek tegen fietsendiefstal

Algemeen 198 keer gelezen

Burgemeester Foort van Oosten startte dinsdag 7 september de actieweek tegen fietsendiefstal ‘Geef fietsendieven geen kans!’ op de Markt in Spijkenisse. De burgemeester was aanwezig bij het fiets graveren door BOA’s en praatte met de bezoekers van de markt over tips tegen diefstal. Ook de politie was hierbij aanwezig.

Nog voordat ze waren begonnen met graveren, stond er al een lange rij met mensen waarvan de fiets gegraveerd moest worden. Verder deelden de BOA’s flyers uit met daarop de informatie, dat wanneer je zelf een extra slot voor je fiets zou aanschaffen, de gemeente 25 euro mee zou betalen.. 

Fietsdiefstal komt in ons fietsland helaas vaak voor. De eenvoudigste manier om het risico op diefstal enorm te verkleinen is: zet uw fiets goed op slot. Het klinkt simpel, maar In de praktijk staat maar zo’n 10% van de fietsen goed op slot. De rest is kwetsbaar voor diefstal. Wie zijn fiets met een ART-2 goedgekeurd kettingslot ergens aan vastzet, loopt veel minder risico op een dag lopend naar huis te moeten. Laat uw fiets bovendien graveren en registreren.

Kijk voor informatie over de actie op www.nissewaard.nl/tweedeslot

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant