Woensdag t/m vrijdag stond bol van de activiteiten!
Woensdag t/m vrijdag stond bol van de activiteiten!

Scholen zijn weer begonnen, de kop is er af!

Algemeen 193 keer gelezen

Spijkenisse – Vorige week zijn de scholen weer begonnen. Op Penta De Oude Maas hebben de 750 leerlingen een introductieprogramma gehad.

Directeur Luuk Oortwijn: ‘Het was merkbaar dat de leerlingen weer zin hadden om naar school te gaan en elkaar te ontmoeten. Dat is ook niet vreemd. De coronapandemie heeft er in de afgelopen anderhalf jaar voor gezorgd dat het allemaal niet vanzelfsprekend is dat je iedere dag naar school kunt en met je klasgenoten contact hebt’.    

Het begon dinsdag met kennismaken met de mentor. De leerlingen van leerjaar 1 en 2 kregen tevens hun boekenpakketten mee naar huis. De leerlingen van leerjaar 3 en 4 hadden hun boekenpakketten al in de laatste vakantieweek opgehaald. Gelukkig zijn alle boeken op tijd geleverd, zodat daar geen zorgen over waren, zoals bij andere scholen in het land.

Woensdag t/m vrijdag stond bol van de activiteiten. De 185 nieuwe leerlingen van leerjaar 1 hebben teambuildingsactiviteiten verricht en zijn op bezoek geweest bij het Klimbos. Ook zijn ze bekend gemaakt met de Kanjertraining, een methode die in alle leerjaren op De Oude Maas wordt gebruikt. Daarbij is er veel aandacht voor het bevorderen van onderling vertrouwen in de groep. Vertrouwen is de basis voor het creëren van rust in de klas, het stimuleren van sociale veiligheid en een prettig schoolklimaat.

De andere leerjaren hebben eveneens leerzame en ontspannende activiteiten gehad. Zo waren er CKV-activiteiten voor leerlingen van leerjaar 3 en hebben leerlingen van leerjaar 4 mavo al kunnen werken aan hun profielwerkstuk.

Leerjaar 2 heeft woensdag nog een schoolreis naar Duinrell in Wassenaar gehad en alle bovenbouwleerlingen zijn donderdag met 8 volle bussen naar Walibi Holland in Biddinghuizen geweest. Naast inspanning, dus ook ontspanning.

‘Deze week zijn de lessen weer begonnen. Voorlopig moeten de leerlingen nog een mondkapje dragen bij binnenkomst school. Hopelijk maakt de overheid binnenkort bekend dat ook dát niet meer nodig is en kunnen we een normaal schooljaar tegemoet zien’, aldus Oortwijn.   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant