ZKV laat zich de oren wassen

Sport 75 keer gelezen

Zuidland: ZKV is er op het sportpark Groot-Nibbeland niet in geslaagd om zich achter de ongenaakbare leider Zaamslag te nestelen in de subtop van de vierde klasse J. De formatie van trainer/coach Arie Muis verloor het duel met 7-10 (5-4) tegen het lager aangeslagen Volharding. ‘We zijn heel goed gestart, maar hebben het onheil uiteindelijk over onszelf afgeroepen,’ bekritiseerde Arie Muis zijn teleurstelling over het lankmoedige optreden van zijn team en ook de leiding van de wispelturige leidende scheidsrechter. Het kansen missende ZKV nam in de twaalfde minuut (!) de leiding door Ramona Nieuwenhuizen. Volharding boog de achterstand om in een 1-3 voorsprong, maar de korfbalformatie uit Zuidland boog de achterstand op zijn beurt weer om in een 5-3 voorsprong. ‘Vlak voor rust maakten we de fout te graag te willen scoren in plaats van de rust te bewaren om de tijd vol te maken met balbezit,’ verklaarde Muis de vervelende tegentreffer op slag van rust. ZKV was niet meer de overheersende ploeg van voor de thee, kwam na een score weliswaar met 7-6 voor, maar verloor vervolgens de macht over de wedstrijd. De bezoekers kwamen gelijk en door twee luckytreffers en een stipbal op 7-10. ‘We hebben de wedstrijd door het missen van de vele kansen, een gebrek aan geduld en rust de wedstrijd uit handen gegeven.’ ZKV speelt aanstaande zaterdag in Bergen op Zoom tegen Scheldevogels, dat de voorlaatste plaats bezet. ‘We zullen volle bak moeten gaan van de onderste regionen weg te blijven,’ aldus Arie Muis.

ZKV: Nicole van de Bie (1 keer), Ramona Nieuwenhuizen (2 keer), Rick Vermeer, Arjan den Bakker (1 keer, 42. Patrick Schols); Marjan Jongejan (1 keer,. 50. Patricia Breederland), Astrid van Meurs (1 keer), René ruighaver (1 keer), Stefan Knoester.