Afbeelding

Centrum voor de Kunsten Spijkenisse gecertificeerd!

Algemeen 285 keer gelezen

Spijkenisse - Centrum voor de Kunsten Spijkenisse (CVDKS) ontving op 16 juni opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat van Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). CVDKS ontving dat certificaat omdat ze voldoet aan kwaliteitsnormen voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Wethouder Leon Soeterboek reikte de plaquette uit, die bij dit certificaat hoort. Het krijgt een plek aan een van de muren in het Centrum voor de Kunsten aan de Nieuwstraat. CVDKS scoorde op veel onderwerpen positief. Belangrijk onderdeel van toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid van deze gemeentelijke organisatie. Het certificaat bevestigt dat de organisatie, functies en diensten op een juiste manier worden uitgevoerd en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig. 

CVDKS is blij! Hoofd CVDKS Jeanine Yperlaan: “Uit het rapport van CBCT blijkt dat we positieve waardering krijgen vanuit cursisten, scholen en organisaties in het ‘sociale domein’, waarmee wordt samengewerkt. Samenwerkingspartijen zijn zorginstellingen van Careyn bijvoorbeeld, maar ook Theater de Stoep, Bibliotheek De Boekenberg, muziekplatform Puls en cultureel bewonersplatform ZoBlits. Allen hechten groot belang aan de rol die CVDKS speelt in de gemeente. Hiermee gaan we vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Gesterkt door dit mooie rapport, en gesteund door de gemeente, kijken de medewerkers uit naar het nieuwe seizoen om, hopelijk na Corona, met passie activiteiten met dans, muziek, beeldende kunst en theater te organiseren voor inwoners van Nissewaard en omstreken, van jong tot oud.” 

CBCT toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant