Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Nissewaardpenning voor Jan den Hartog

Algemeen 730 keer gelezen

Zuidland - Locoburgemeester Martijn Hamerslag reikte afgelopen vrijdag een Nissewaardpenning uit aan Jan den Hartog.

De Nissewaardpenning wordt toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de medemens en daarmee de gemeenschapszin in de gemeente Nissewaard hebben bevorderd.

SBO
Jan den Hartog heeft dit jarenlang gedaan. Zo is hij tot op heden chauffeur en planner en daarmee een van de vaste gewaardeerde vrijwilligers bij SBO waar hij wekelijks met de rolstoelbus het vervoer naar de dagverzorging van Bernissesteyn verzorgt. In 1976 was hij op eigen initiatief chauffeur voor ouderen en slecht ter been zijnde personen. Hij haalde ze op en bracht ze naar de kerkdienst. Ook is hij uitsmijter bij de bekende Soos in Zuidland geweest van 1976 tot 1982.

Ronde van Zuidland
Vanaf 1976 is hij als vrijwilliger betrokken bij de Ronde van Zuidland. Hij behoorde tot de werkploeg die verantwoordelijk is voor de op- en afbouw waarbij hij ervoor zorgde dat de hekken ’s morgens en ’s avonds uitgereden werden en was dan ook nog eens overdag te langs het parcours te vinden als verkeersregelaar. Vanaf 2009 is hij bestuurslid van de Stichting Wielerronde Zuidland en ondanks gezondheidsproblemen bleef hij zich inzetten. Na 2013 werd hij vaste chauffeur voor de catering. Dit alles maakt dat hij al 44 jaar een hele waardevolle en gerespecteerde medewerker is voor de Ronde van Zuidland is.

Chauffeur van Sint
Van 1979 tot 1985 was hij kantinebeheerder bij PRC Delta en van 1987 tot 1993 was hij trainer en coach van het jeugdteam van Voetbalvereniging Zuidland en van 2010 tot 2013 was hij trainer en coach van het dameselftal. Van 1995 tot 2005 is Jan den Hartog de chauffeur van Sinterklaas in Zuidland geweest die de goedheiligman langs alle basisscholen reed. Van 1995 tot 2010 is hij vrijwilliger baancommissie en parkcommissie bij LTV Zuidland geweest, waar hij zich voornamelijk bezig hield met het dagelijks onderhoud van de banen en het park.

Slandse Renners
Bij de Zuidlandse Vriendengroep De Slandse Renners is Jan den Hartog jarenlang ploegleider geweest. Hij was de verbindende man en stond altijd voor iedereen klaar, vooral tijdens de jaarlijkse fietsweken in het buitenland waar hij voor alle renners altijd klaar stond. ‘Zeer prijzenwaardig temeer omdat zijn gezondheid hem al jaren zwaar op de proef stelde’. Hij is dan ook benoemd tot erelid van de ZVG van de Slandse Renners.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant