Afbeelding

Leesclubbing: de DIY-boekenclub voor jou en je vrienden

Algemeen 363 keer gelezen

Leesclubbing doe je helemaal zelf. Een echte boekenclub, maar dan hoe, waar en met wie jij wil. De bibliotheek zorgt voor de boeken, jij voor het clubje. Met spraakmakende boeken in verschillende categorieën, raak je niet uitgepraat met elkaar.

Zo werkt het

Leen via de bibliotheek een Leesclubbing-pakket voor 5 vrienden. Prik vervolgens samen een startmoment en lees allemaal hetzelfde boek. Kom na een aantal weken weer bij elkaar om hierover te praten. Geen schoolse boekbespreking natuurlijk, maar gewoon spontaan en ongedwongen bij iemand thuis met een gezellig hapje en drankje erbij. Binnen elke leesclub is er een discussieleider die het gesprek in goede banen leidt. Valt er dan toch een stilte? De vergezelde envelop met discussievragen is je redder in gespreksnood.

Spraakmakende boeken

Leesclubbing bestaat uit 5 verschillende categorieën. Met ‘Things Could Be Worse’ lees je nare avonturen, sinistere verhalen en zwartgallige vertellingen om je eigen zorgen te vergeten. Best fijn als er een crisis woedt, alle cafés gesloten zijn en je glas altijd halfleeg is.

‘The Book Binge’ geeft Netflix het nakijken. Met boeken die krabben waar het jeukt, om schaamteloos van te genieten. Want waarom zou je zuinig zijn met goede dingen? Sommige dingen zijn gewoon beter zonder maat. Soms is een beetje te veel nét genoeg.

‘Matters That Matter’ kookt over van actualiteit, hete hangijzers en punten om rond te twisten. Speciaal voor vrienden die niet bang zijn voor hoog oplaaiende gemoederen of verhitte discussies. Elk vurig pleidooi verbrandt lange tenen. Daaraan herken je de dingen die ertoe doen.

En met ‘The Greatest Book You’ve Never Read’ lees je ein-de-lijk dat boek wat je allang had moeten lezen. Veeg het schaamrood van je wangen. Het is oké! Wie enkel het beste van het beste, het nieuwste van het nieuwste leest kan een boek kiezen uit ‘The Chosen Few’. Deze boeken worden bewonderd, bejubeld en zijn bekroond.

Meer weten

Een Leesclubbing-pakket kost € 10,- en is aan te vragen bij Bibliotheek de Boekenberg. Benieuwd uit welke boeken je kunt kiezen en hoe het verder allemaal werkt? Kijk op www.bibliotheekdeboekenberg.nl/leesclubbing voor alle informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant