Willemijn is een betrokken leerkracht.
Willemijn is een betrokken leerkracht. Privéfoto

De impact van corona

Algemeen 1.239 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een ondernemer, bedrijf, vereniging of persoon uit Nissewaard. We vragen naar hun ervaringen tijdens deze bijna onwerkelijke Covid-19 periode. Deze week een blik op Willemijn Kluiver uit Heenvliet.

Deze ondernemende dame is leerkracht op de basisschool, moeder van twee zoons en maakt voedselpakketten voor mensen die onder de armoedegrens leven binnen Nissewaard en Hoogvliet. Zeventien jaar lang werkte ze op een basisschool in Hoogvliet, waar Willemijn veel armoede onder kinderen voorbij zag komen. Toen is het idee voor de voedselpakketten ontstaan. Ze vroeg de kinderen van haar toenmalige klas te helpen en dat is uitgegroeid tot wat het concept nu is. Twee keer per jaar maakt ze samen met haar klas, en heel wat lieve mensen om haar heen, zo’n zestig voedselpakketten voor mensen die onder de armoedegrens leven. In de winter richt ze de pakketten in op de dure december maand en in de zomer op een dagje weg in de buurt.

Twee jaar geleden maakte Willemijn de overstap naar OBS Markenburg in Geervliet, waar ze groep acht lesgeeft. Deze groep is actief betrokken bij het hele project. De leerlingen zamelen lege flessen in, of kinderkleding wat verkocht kan worden. Ook schrijven zij zelf een handgeschreven brief aan bedrijven met de vraag of ze producten willen doneren voor het project. Elk jaar zamelen de leerlingen de groene kaarten van de Postcodeloterij in, die dan weer omgewisseld kunnen worden voor producten bij een lokale supermarkt. `Ik denk dat er sowieso een mooie les te leren valt voor de kinderen van dit project. Omdat ze zien dat niet iedereen het even goed heeft. Ik vind het mooi om te zien dat je als klas hechter wordt van zo’n project. Het geeft veel voldoening om dit met elkaar als klas neer te kunnen zetten. Inmiddels zijn alle helpende mensen onmisbaar geworden’, aldus de spontane Willemijn.

Corona heeft wel wat voeten in de aarde gehad betreft de sponsoring. Van een aantal bedrijven krijgen ze jaarlijks een donatie. Maar de bedrijven die afgelopen jaar zijn aangeschreven, gaven minder gul dan andere jaren. ‘Aangezien de pakketten twee keer per jaar worden verstrekt, heb ik gelukkig alle tijd om voorbereidingen te treffen’, vult deze betrokken leerkracht aan. Het mondkapje en de corona maatregelen noemt ze niet fijn. Maar ze weet dat het nodig is. De sjoelbak staat in huize Kluiver al maanden in de woonkamer en wordt intensief gebruikt. Bij Willemijn thuis levert corona dan vooral veel gezelligheid op. Haar motto is: ‘Met elkaar kunnen we de wereld een beetje mooier maken en dat geloof ik echt! Maak eens een praatje met die oude mevrouw uit je straat die geen familie heeft, of deel je maaltijd met iemand als je over hebt. Een klein vriendelijk gebaar kan voor een ander veel betekenen!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant