Afbeelding
Foto: PvdA

PvdA op bezoek bij Reinis

Politiek 642 keer gelezen

Spijkenisse - PvdA raadsleden Geert de Vries en Willem Heijdacker bezochten vorige week Reinis en spraken daar met wethouder Jan-Willem Mijnans en directeur van Reinis Ben Adelmund.

Willem Heijdacker, zelf werkzaam in de afvalbranche, vroeg met name waarom er zoveel ondergrondse containers niet geleegd waren in de afgelopen weken na de jaarwisseling. De heer Adelmund bevestigde dat dit veroorzaakt werd door een falend nieuw systeem die aangeeft wanneer er een container vol is; dit probleem is inmiddels verholpen. Ook het inhuren van extra materieel is lastig rond de feestdagen, door corona is er een overaanbod van 25% restafval en ca. 33% karton. Reinis vervangt binnenkort een wagen. De oude wordt reserve gehouden.

Vaak worden de PMD-containers afgekeurd omdat er naast PMD ook restafval in wordt gestopt, waardoor Reinis fikse boetes krijgt van soms wel € 600,00 per overtreding. Dit moet met elkaar betaald worden. Er loopt een pilot met de AVR (Afvalverwerking Rijnmond) om dit probleem op te lossen.

Tevens is het probleem van de afvalscheiding bij de Voedselbank besproken. Op verzoek van Reinis is besproken dat de voedselbank ook hun afval gaat scheiden. Willem Heijdacker heeft bij zijn werkzaamheden bij de Voedselbank met eigen ogen kunnen constateren dat dit nu al op grote schaal gebeurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant