Afbeelding
Koop Lokaal

Sherryl den Hoedt-Voorbrood voor leefstijl- en voedingsadvies

Algemeen 345 keer gelezen

Wil je meer energie ervaren, of wil je afvallen, en daarbij persoonlijk begeleid en gecoacht worden? In haar praktijk Voedingsverbanden zoekt Sherryl uit wat het beste bij jou past en neemt ze je mee op weg naar een leefstijlverandering. Dat doet ze met oprechte aandacht en vanuit verbinding met jou.

Als kind had Sherryl al een passie voor voeding en een grote liefde voor kruiden: “Ik herinner me nog de geur van dille als ik de deur uitstapte op weg naar school, en ik zocht kruiden in de natuur, zoals munt voor de thee.” Met die passie voor voeding werd ik restaurantkok. Totdat ik begon te kampen met allerlei onverklaarbare klachten. Jarenlang tobde ik daarmee. Uiteindelijk kwam ik bij iemand terecht die voedingsadviezen gaf. Er werd alleen een dieet gegeven en de rest moest ik maar zelf zien uit te zoeken. Ik miste de begeleiding. Op eigen kracht ben ik toen een zoektocht begonnen. Het bleek dat gluten voor mij de boosdoener was. Door dit weg te laten, ben ik van mijn klachten af en dat levert mij zoveel energie op dat ik zoiets ook anderen gun.”

Opleiding

“In 2015 ben ik daarom de driejarige opleiding tot Natuurvoedingskundige gaan volgen, die ik in 2018 afrondde. Daarna ging ik verder met de tweejarige opleiding Holistische Leefstijlcoach die ik in juli van dit jaar met succes afsloot. Het was een verrijking voor me dat je daar leerde om naar het totaalbeeld van de mens te kijken. Wie je bent en hoe je je voelt, heeft alles te maken met je eet- en leefwijze, naast wat je bij je geboorte hebt meegekregen en in welke omgeving je opgroeide. Ik weet nu waar ik sta en wat ik kan, en blijf op zoek naar nieuwe inzichten en ideeën. Volgend jaar ga ik bijvoorbeeld een bijscholing volgen over voeding en leefstijl voor vrouwen in de overgang.”

Mijn droom

Veel mensen kampen met een welvaartsziekte zoals diabetes type 2, overgewicht of een te hoog cholesterolgehalte. Juist bij deze aandoeningen spelen voeding en leefstijl een grote rol. Nu we te maken hebben met Corona, heeft iedereen wel gehoord dat dit een risicogroep is die het ergst getroffen wordt. Het is daarmee nog belangrijker geworden om aandacht te vragen voor preventie en te zorgen voor een gezonde leefstijl.

Sherryl: “Mijn droom is om de reguliere zorg te integreren met voeding en leefstijl. De specialist blijft de regie houden en ik begeleid het stuk voeding en leefstijl. Deze samenwerking levert veel op voor cliënten en vaak kan de hoeveelheid medicatie daardoor verminderd worden.”

Hoe werkt de begeleiding?

“Het is ontzettend mooi om verder te kijken dan wat je alleen ziet. Niemand is hetzelfde, iedereen is anders. Ik ga zonder oordeel het gesprek in. Het blijft bij mij. Zelfs mijn gezin weet niet wie mijn cliënten zijn. Ik coach je om op zoek te gaan naar antwoorden op levensvragen die je in de weg kunnen zitten en probeer je te leren keuzes vanuit jezelf te maken in plaats van de waardering vanuit de ander te halen. Zulk ‘please’gedrag vreet energie. Als je erin slaagt bij jezelf te blijven, dan levert dat veel op. Met elkaar zoeken we naar wat voor jou het beste is. Het voedings- en leefstijladvies stem ik persoonlijk op jou af. Daarbij besteed ik ook aandacht aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen.”

Ik kom naar je toe!

“Mensen voelen zich het meest op hun gemak in hun eigen vertrouwde omgeving. Vandaar dat ik bij voorkeur naar jou toe kom. Op deze manier kan ik het advies en de begeleiding nog beter op je persoonlijke situatie afstemmen. Bijvoorbeeld door samen je keukenkastjes te bekijken. De coaching gesprekken kunnen ook gebeuren in de vorm van wandelcoaching, in een omgeving die voor jou prettig aanvoelt. Misschien wil je graag een wandeling maken op het strand of in het bos.”

Vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek

“Wil je samen op zoek gaan naar het verband tussen je voedingspatroon, leefstijl en lichamelijk klachten? Of advies over gezonde voeding en leefstijl? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Met een advies op maat en een luisterend oor, streven we naar een mooi en persoonlijk traject.”

Sherryl den Hoedt-Voorbrood Natuurvoedingskundige en Holistisch Leefstijlcoach
Slagveld 8
3231 AN Brielle
06- 371 722 90
www.voedingsverbanden.nl
info@voedingsverbanden.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant