Afbeelding

Wanneer kies je wel voor SEO en wanneer niet?

Algemeen 687 keer gelezen

Als je een eigen bedrijf hebt met een bijbehorende website, heb je ook vast wel eens van de term SEO gehoord. Zo niet: dit is de afkorting voor zoekmachineoptimalisatie en is voor een bedrijf erg belangrijk. Zeker wanneer je als bedrijf meer naamsbekendheid wil en je hoger wil scoren in de zoekresultaten van de zoekmachines, is SEO jouw ding. Maar je moet ook niet denken dat het iets is wat je verplicht bent om als bedrijf toe te passen. Wanneer kies je wel voor SEO, en wanneer kun je het net zo goed achterwege laten?

Wat is je doel?
Of je wel of niet SEO moet gaan gebruiken voor jouw website, hangt af van wat jouw doelen zijn. Wil je nog verder groeien als bedrijf en dus meer nieuwe klanten binnen halen? Dan is het handig en verstandig om wel SEO in te zetten. Zeker wanneer je al een tijdje met dezelfde klanten werkt en het redelijk stil ligt op het gebied van nieuwe mensen vinden, is het slim om jezelf wat meer naar buiten te brengen door middel van SEO.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je tevreden bent met de hoeveelheid klanten die je op dit moment hebt en dat je geen behoefte hebt om als bedrijf te groeien. Dan is er eigenlijk ook niet echt een goede reden om wel actief gebruik te maken van SEO, toch? Je kan ervoor kiezen om op simpele manieren jezelf hoger te krijgen in de zoekresultaten maar er zo toch weinig werk voor te hoeven doen. Op die manier hoef je er niet actief werk in te stoppen maar krijg je toch wat voordelen mee, zonder daadwerkelijk veel te groeien als bedrijf.

Hoe doe je dat nou precies?
Dat toepassen van SEO-technieken klinkt nu misschien als iets heel ingewikkelds, maar dat valt allemaal heel erg mee. Er zijn een hoop kleine dingen die je zelf kunt doen met een hogere positie in de zoekmachines als resultaat. Zo helpt het heel veel om geschreven content op jouw website te plaatsen. Zorg er ook voor dat je dit allemaal zelf geschreven hebt of dat iemand dit geschreven heeft voor je, zodat er geen duplicate content is. Verder helpt het ook om links naar jouw website te plaatsen op andere sites en om jouw website zo goed mogelijk in elkaar te zetten.

Wil je graag aan de slag met SEO maar weet je niet goed hoe? Schakel dan gewoon een marketingbureau in. Zij kunnen je met alles helpen, van SEO tot reclame en webdesign.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant