Afbeelding
Foto: pixabay.com

Onkruidbeheersing: wat is het en hoe werkt het?

Algemeen 469 keer gelezen

Met onkruidbeheersing willen we de groei en verspreiding van onkruid beheersen. In Nissewaard wordt een milieuvriendelijke methode toegepast om onkruid te beheersen. De milieuvriendelijke methode voor onkruidbeheersing bestaat uit drie aanpakken: borstelen, branden en het gebruik van stoom en heet water. Met deze milieuvriendelijke methode wordt het onkruidplantje niet gedood, maar uitgeput, daarom spreken we van onkruidbeheersing in plaats van onkruidbestrijding.

Verschil tussen milieuvriendelijke en chemische aanpak
Het grootste verschil tussen de milieuvriendelijke en chemische aanpak is dat het onkruidplantje tijdens de chemische aanpak al in een vroeg stadium bestreden kon worden. Tijdens de milieuvriendelijke aanpak kan het onkruidplantje pas worden behandeld als het al een onkruidplantje is. Bovendien blijven de wortels zitten, waardoor het onkruid sneller terugkomt. Dat betekent dat de onkruidmachines vaker worden ingezet, zodat het plantje uiteindelijk uitput en het niet of minder snel terugkomt.

Beeldniveau
Binnen de gemeente Nissewaard is Reinis, in samenwerking met Braber groenvoorziening, verantwoordelijk voor het beheersen van het onkruid. De gemeente Nissewaard en Reinis hebben afspraken gemaakt over de hoeveelheid onkruid dat er in de openbare ruimte mag staan. Landelijk worden de beeldniveaus A t/m D gehanteerd. In Nissewaard hanteren wij niveau B. Hierbij wordt de hoeveelheid onkruid (bedekking en hoogte) gemeten rondom obstakels (zoals paaltjes) en bij bestrating over een gebied van 100m2.

Melding maken
Reinis staat voor een schoon en leefbaar Nissewaard. Wilt u een onkruid melding maken? Dat kan via www.reinis.nl.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant