Afbeelding
Foto: stock

Corona quarantaine

Column 877 keer gelezen

Eindelijk! Eindelijk dan ook bij ons!

Het leek alsof we er naar snakten. Alsof we het met alle egards wilden binnenhalen. Na China, Italië en zelfs op papier nietige landen als Wit-Rusland zijn wij nu dan ook aan de beurt; het coronavirus is eindelijk in Nederland. Wij tellen mee!

Het nieuws ging al nergens anders over en nu al helemaal niet meer. Eentonig en eenzijdig nieuws, als je het mij vraagt. Het virus wordt voortdurend negatief afgeschilderd. Als een vijand benaderd.

En dat is niet goed. Dat is de verkeerde aanpak. Problemen kun je beter accepteren, om ze daarna te lijf te gaan. En problemen hoeven niet altijd negatief te zijn. Sterker; sommige problemen zijn er om te omhelzen. En dát heb ik met het coronavirus gedaan.  

Ik ben naar het Tilburgse ziekenhuis getogen waar de eerste Nederlandse patiënt ligt, ben de kamer binnengedrongen en heb er alles aan gedaan om het virus op te lopen. Wat later ben ik naar mijn huisarts gegaan die na uitgebreid onderzoek constateerde dat ik het coronavirus heb opgelopen.

Waarom ik het gedaan heb?

Omdat ik nu in quarantaine zit! En quarantaine is dé plausibele reden om een paar weken zonder verplichtingen te leven. Je hoeft niets, maar wordt voorzien. Als in een hotel, maar dan thuis. Afgezonderd.

Quarantaine is dé plausibele reden een paar weken van mijn werk te verzuimen, terwijl ik word doorbetaald. En om niet te vroeg terug te komen, want dat vinden ze daar minder prettig. Quarantaine is ook dé plausibele reden een paar weken afgezonderd te leven van mijn gezin, familie en vrienden. Geen gezeur om mijn kop, geen verjaardagen, geen verplichtingen of andere saaie bedoeningen.

Quarantaine is voor mij met mijn luie reet op de bank zitten. MIJN boeken lezen, MIJN Netflix-series  kijken en MIJN muziek draaien. Knalhard! Even een paar weken uitrusten. Een paar weken volledig voor MEZELF. Door alles en iedereen geaccepteerde 'ME-time'.

Quarantaine. Een prachtig woord met een heerlijke uitwerking. Ik trek nog even een Coronaatje open. Tot over een paar weken!

J.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant