Afbeelding
Foto: Maasdelta

Leerlingen Oude Maas plaatsen achterpadverlichting met Maasdelta

Algemeen 568 keer gelezen

Spijkenisse - Leerlingen van het VMBO Oude Maas in Spijkenisse hebben in januari een stageopdracht uitgevoerd bij Maasdelta. Zij werkten mee aan het plaatsen van achterpadverlichting in Groenewoud. Deze samenwerking is tot stand gekomen mede dankzij de bewonerscommissie Groenewoud.

Enkele jaren geleden zijn de achterpaden van de eengezinswoningen van Maasdelta in Groenewoud voorzien van zonne-energie verlichting. Helaas is een aantal van deze lampen gestolen. Om dit in de toekomst te voorkomen heeft Maasdelta een plan bedacht om de lampen op een andere manier te monteren. Samen met de bewonerscommissie Groenewoud is gezocht naar een oplossing. Na een voorstel van Maasdelta, kwam de bewonerscommissie met een mooi plan. Een plan waarbij ze een aantal leerlingen van het vmbo-college Oude Maas een stageopdracht konden bieden. De leerlingen van de Oude Maas volgen een technische opleiding en hebben realistische stageopdrachten nodig om praktijkervaring op te doen.

Vier tot zes leerlingen met het keuzevak 'wind en zonne-energie' werkten mee aan de uitwerking van dit project. Het werk bestond uit het snijden en lassen van metalen beugels om aan de schuren te hangen. Op deze beugels zijn de lampen gemonteerd. De leerlingen demonteerden de lampen en plaatsten deze terug op de nieuwe beugels en stelden de lampen af. Na afronding van dit project ontvingen de leerlingen een certificaat van deelname.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant