De laatste wedstrijd is in 14-9 in Aalbergen, Groningen!
De laatste wedstrijd is in 14-9 in Aalbergen, Groningen!
VIDEO

5e NK 2019 ACT Breederland Lochem in Gelderland

Actueel 272 keer gelezen

Zaterdag 31-8, de 5e wedstrijd van het seizoen en de laatste kleibaan. De rechter voorwielophanging van de Baleno moest gerepareerd worden, in Gendringen was er dat wiel eraf gereden en was provisorisch gerepareerd.

Peter start in de 1e manche van de middelste startrij, en is goed weg, komt als 3e uit de eerste bocht ligt achter Aerts met de Toyota en Nouws met de Porsche. In de tweede ronde steekt hij Nouws voorbij en twee ronden later ook Aerts, 1e plaats in deze manche! Vanaf de achterste startrij pakt hij in de 2e manche de 4e plek na bocht 1, en een ronde later heeft hij twee man ingehaald. De audi A3 van de Bruin pakt hij een ronde later en één ronde voor het einde breekt de voorwielophanging van de koploper af en rijdt Peter onbedreigd naar de overwinning in de 2e manche. In de 3e manche start Peter vanaf de voorste startrij van de buitenste plaats, knalt hij eerste de bocht in, hij loopt uit op de rest en komt als eerste over de streep! Drie keer eerste dus pole positie in de finale.

Eigenlijk probleemloos naar de finale, dat mag ook wel een keer na alle schades van de afgelopen wedstrijden. Peter dus op pole, maar de Baleno smoorde heel even bij de start… Hij ging als 8e de eerste bocht in en kwam er als 3e uit, hij zit achter Aerts. In de volgende ronde pakt hij Aerts en ligt 2e achter Verberk. Verberk is niet meer in te halen en loopt uit. Verberk 1e en is kampioen, Peter 2e. Dit resultaat is prima voor de punten, de tweede plaats in het kampioenschap is in zicht!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant