Afbeelding
Foto: pixabay.com

Lezers schrijven: Oproep aan de Gemeente Spijkenisse: we hebben nog een bijzonder zebrapad nodig!

Actueel 1.102 keer gelezen

Het zal niemand in Spijkenisse ontgaan zijn, sinds oktober vorig jaar hebben we een heus Silly Walk zebrapad, pal voor het stadhuis. Een oversteekplaats waar men, naar de sketch van Monthy Python (The ministery of Silly Walks), met een zo gek mogelijk loopje overheen mag.

En ook de rest van Nederland ontging deze ludieke actie niet, want Spijkenisse was landelijk nieuws en dan ook nog eens met iets positiefs!

Natuurlijk waren er niet enkel positieve geluiden, want op social media regende het ook negatieve reacties. 'Geldverkwisting!' en 'kan de gemeente zich niet met wat nuttigs bezighouden' waren veel gehoorde kreten…

De oplettende Spijkenisser heeft vast wel gemerkt dat we er sinds kort nog een bijzonder zebrapad bij hebben, wederom op de Raadhuislaan. Een zogeheten regenboogzebra, uiteraard in de kleuren van de regenboog. Met deze oversteekplaats wil de Gemeente Nissewaard laten zien dat ieder persoon, van welke geaardheid of afkomst dan ook, hier zichzelf kan en mag zijn. Geweldig toch?

Nou, die boodschap heeft menigeen zichzelf eigen gemaakt want wederom goot het commentaar op social media. Over de slechte ontsluiting van het eiland, het ontbreken van een ziekenhuis, de hondenbelasting die niet afgeschaft wordt, belastinggeld wat verspild wordt en ja, zelfs commentaar over de locatie van het bewuste zebrapad (discriminatie voor lhbt'ers, want dit is een zij-zebrapad en niet het hoofd-zebrapad!).

Dus gemeente Nissewaard, bij deze wil ik een aanvraag doen voor nóg een bijzondere zebra op de Raadhuislaan. Met gifgroene strepen graag (de kleur van ergernis) en een azijntap aan de overkant. Absoluut geen weggegooid geld die paar blikken verf want ik denk dat er genoeg inwoners te vinden zijn die dit pad dagelijks met veel plezier zullen bewandelen. 

En de naam? Het gifgroene azijnzeikerspad?

Angelique Haak

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant