Afbeelding
Foto: M. de Haas

Hulpdiensten rukken massaal uit voor ongeval in Botlektunnel

Actueel 2.572 keer gelezen

Rond middernacht viel een auto stil in de Botlektunnel. Een vrachtwagenchauffeur had het te laat in de gaten. Hij trapte nog wel op de rem, maar de wagen schaarde en kwam in tegengestelde richting in de tunnelbuis te staan. Hierbij sloeg een auto over de kop en kwam op de zijkant tot stilstand. Tot overmaat van ramp schoof een auto met vier inzittenden onder de vrachtwagen. Vanwege het ongeval werd de tunnelbuis in de richting van de Maasvlakte voor het verkeer afgesloten. Automobilisten in de tunnel moesten hun wagens uit en via de nooduitgang de tunnel verlaten.

Een van de inzittenden van de auto die over de kop is gegaan, lag dusdanig bekneld dat het dak van de auto geknipt moest worden. Bij de andere wagen wist de brandweer het voertuig onder de vrachtwagen vandaan te halen, waarna de achterbank gedeeltelijk verwijderd zodat een van de passagiers uit de wagen geholpen kon worden. De zwaargewonde bijrijdster werd daarna voorzichtig op de brancard overgebracht, waarbij stijlen doorgeknipt moesten worden om het slachtoffer veilig uit de auto te krijgen.

De hulpdiensten rukten massaal uit voor dit ongeval, dat bij aankomst in de tunnel een oefening bleek te zijn. Eens in de vier jaar wordt er een realistische oefening gehouden. Een incident zoals hierboven beschreven vindt niet vaak plaats, zo eens in de tien jaar, maar het is wel goed dat er geoefend wordt. Na afloop volgde de evaluatie van het geheel, waarbij er gekeken is naar de hulpdiensten afzonderlijk, maar ook naar de samenwerking.

De voertuigen worden nu uit de tunnelbuis gehaald. De verwachting is dat de tunnel vanaf 5.00 uur weer beschikbaar is voor het verkeer.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant