Afbeelding
Foto: Ruwaard van Puttengroep

Grootschalige brandoefening op scouting RvP

Actueel 561 keer gelezen

Spijkenisse - Op zaterdag 16 februari ging plots het brandalarm af bij  scoutinggroep Ruwaard van Putten uit Spijkenisse. De Scouts (11-15 jaar) en Explorers (15-18 jaar) evacueerden binnen twee minuten het gebouw, en verzamelden op het veld. Vanaf daar konden zij de rook uit de zijdeuren van het gebouw zien opstijgen.

Afgelopen zaterdag was het programma van de scouts aan de Oprelseweg in volle gang, toen zij plotseling het gebouw moesten ontruimen. Het BHV-team was vliegensvlug gemobiliseerd en overgegaan tot actie. Al snel bleek dat op de beneden verdieping kortsluiting was ontstaan. De  elektricien die daaraan werkte, werd nog vermist. Haar collega was in paniek gevlucht en was achter het magazijn in elkaar gezakt vanwege hartproblemen. Gelukkig hebben meerdere leidinggevenden een reanimatie- en AED-diploma, zodat die gelijk actie konden ondernemen. Ondertussen was het alarmnummer al gedraaid, en arriveerde de brandweer met loeiende sirenes op het terrein. De brandweerlieden betraden het gebouw, lokaliseerden de elektricien, en kregen haar heelhuids uit het gebouw (op een paar brandwonden na).

Gelukkig was dit allemaal maar een oefening! In samenwerking met de brandweer was het hele scenario opgezet en succesvol uitgevoerd. Het slachtoffer was een professionele Lotus (Margareth Kaldenhoven), en haar collega met hartproblemen slechts een dummy-pop. Zowel de scouts als de brandweermannen van TS 3131 hebben uitstekend kunnen oefenen.

Naderhand konden de kinderen, onder begeleiding van de brandweer, ervaren hoe het is om door een ruimte te lopen die volledig gevuld is met rook. Als afsluiting ging iedereen ook nog een kijkje nemen bij de brandweerwagen.

Naast deze actie zullen de vrijwillige leidinggevenden gedurende het komende seizoen veel meer leuke activiteiten organiseren voor de verschillende leeftijdsgroepen. De activiteiten zijn heel divers. Van het lopen van een spannende tocht tot vlotvaren, maar ook primitief wijze pizza's bakken in een houtgestookte oven, weekendkampen en zomerkamp staan op het programma.

Kan jij wel tegen een stootje? En spreken de activiteiten die hierboven staan opgenoemd je aan? Kom dan eens bij de Ruwaard van Puttengroep kijken! Mail voor meer informatie ook bestuur.rvp@gmail.com

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant