Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Bescheiden afscheid van een ‘Grande dame’

Actueel 342 keer gelezen

Heenvliet – Vanmiddag werd bij de ingang van landgoed en beeldentuin Ravesteyn het 2,8 meter hoge en circa zes ton wegende beeld Pedita met uiterste precisie op een grote dieplader gehesen.

Naast twee bestuursleden van de Stichting Stede en Vrye Heerlykheyt  was ook kunstenaar Martien Hendriks, die de Pedita in 1993 geheel met de hand uit steen hakte, naar de Korte Welleweg in Heenvliet gekomen om het transport terug naar Gemert te begeleiden. Het beeld stond sinds mei 2017 voor de ingang van de beeldentuin. Eerder stond de opvallende 'Grande dame' 17 jaar in de kasteeltuin van Gemert. De Stichting wil Pedita graag aankopen, maar heeft er de middelen niet voor. Voor de aankoop zou een bedrag met vier nullen op tafel moeten komen. Ondanks de onlangs gestarte crowdfunding- en sponsoractie is er (nog) niet genoeg geld binnengekomen om tot aankoop te kunnen overgaan. De gemeente Nissewaard wilde niet financieel meewerken aan het behoud van het beeld voor Heenvliet.

Wilt u de Stichting helpen bij de aankoop van het beeld, zodat Pedita terug kan keren naar Heenvliet, maak dan uw bijdrage over op NL88RABO0360537480 t.n.v. de Stichting Stede en Vrye Heerlykheyt o.v.v. Pedita.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant