Afbeelding
Foto: Madeleine de Haas

Kom in de kas

Actueel 641 keer gelezen

Voorne-Putten - De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In de regio Voorne Putten nemen veertien bedrijven deel. Van 10.00 tot 16.00 uur openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Maak kennis met de agrarische- en tuinbouwsector op Voorne-Putten. Ontdek hoe paprika's, aardappelen, komkommers en tomaten worden gekweekt. Bekijk de mooiste bloemen en aai de schattige lammetjes en kalfjes. De landelijke en prachtige omgeving op Voorne Putten is zo bijzonder. Er groeit veel moois wat veel mensen niet direct vermoeden en het ontdekken zeker waard is. Niet één bedrijf is hetzelfde en op elk bedrijf wordt een ander product geteeld. Er is een keuze uit bloemen-, planten- en groentebedrijven en landbouw- en melkveebedrijven. Wat een diversiteit!

Meer te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen naar de Theatervoorstelling 'Modder' van Koeterwaals, georganiseerd door de Speelparasol of zich uitleven op een springkussen. Geiten, schapen, kippen en varkens zijn te zien bij Boerderij Op Aarde. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een heerlijk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2018 voor de 41e keer georganiseerd. In regio Voorne Putten nemen veertien bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 op zaterdag 7 april.Parkeren kan bij de bedrijven. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Twitter en Instagram. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl of www.boerenentuinders.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant