Komend voorjaar en zomer zullen de bloemen te zien zijn.
Komend voorjaar en zomer zullen de bloemen te zien zijn. Foto-OK.nl
video

Zaadbollen strooien voor bloementapijt in park Waterland

Actueel 164 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag heeft wethouder Jan Willem Mijnans samen met leden van Bewonersgroep Waterland zaadbollen gegooid aan de Middelweg (achter de Sterrenwacht) in park Waterland.

De zaadbollen, een akkermengsel met daarin wel 100 verschillende soorten bloemen, zullen in de maanden mei en juni het veldje flink gaan opfleuren en zo een mooie aantrekkingsplaats voor bijen en andere insecten gaan vormen.

Warren Blaas, medewerker van gemeente Nissewaard, vertelde dat hij zelfs op vakantie zaden verzameld. In de vandaag uitgestrooide zaadbollen zitten dan ook zaden die hij in Frankrijk vond. 'De zware kleigrond in park Waterland is van te voren verschraald met zand, maar dan nog is het spannend welke bloemen er uiteindelijk omhoog komen; het blijft elke keer weer een verrassing. In park Waterland, wat sinds de jaren 90 ecologisch wordt beheerd, staan de mooiste bloemen die op deze manier gezaaid worden', aldus Blaas.

De Bewonersgroep zal het veldje onkruidvrij gaan houden en wordt hierbij ondersteund door de gemeente. Maar dit is niet het enige wat zij de komende tijd zullen doen in het park. In november zullen duizenden narcisbollen geplant worden die in januari weer omhoog moeten komen. Voor meer informatie over de activiteiten van Bewonersgroep Waterland kunt u kijken op: www.bewonersgroepwaterland.nl

Roel van Deursen legde het zaadbollen gooien vast op video:

Kijk voor het laatste lokale nieuws op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant