Een vuurspuwer verzorgde de opening van de Nacht van de Nacht. Foto: René Bakker.
Een vuurspuwer verzorgde de opening van de Nacht van de Nacht. Foto: René Bakker.

Nacht van de Nacht bij sterrenwacht De Tweeling

Actueel 196 keer gelezen

Spijkenisse – Afgelopen avond en nacht werd voor de elfde keer de landelijke Nacht van de Nacht gehouden. Voorafgaande aan de jaarlijkse Nacht van de Nacht wordt iedereen opgeroepen het licht uit te doen en te genieten van de schoonheid van de nacht.

Natuur- en milieuorganisaties organiseerden dit keer meer dan 350 bijzondere activiteiten. Ook deden dit jaar meer dan 155 bedrijven en gemeenten reclameverlichting of aanlichting van gebouwen, bruggen, kerken en stadhuizen uit. Ons land is een van de lichtste landen ter wereld.

Vuurspuwer
In Spijkenisse organiseerde sterrenwacht De Tweeling in Waterland een leuke en leerzame avond, die spectaculair geopend werd met een heuse vuurspuwers act. Na uitleg over de sterrenwacht, kon een rondleiding worden gevolgd en kon bovendien 'gevoeld' worden in mysterieuze doosjes, om zo de tastzintuigen te testen. Jammer genoeg was het te bewolkt om deze keer door de telescoop de sterren te kunnen zien. Sterrenwacht De Tweeling is iedere vrijdagavond van 20.00 tot 23.00 uur geopend. Bezoekers kunnen voor € 2,50 naar binnen om in de geopende koepel door de telescoop te kijken. De sterrenwacht wordt zonder subsidie gerund door vrijwilligers. Momenteel wordt gespaard voor een nieuwe telescoop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant