Jan Brons (r) portretteerde de vrijwilligers.
Jan Brons (r) portretteerde de vrijwilligers. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Foto-expositie ‘Vrijwilligers in Beeld’

Actueel 929 keer gelezen

Spijkenisse – Aan de Lenteakker 128 opende wethouder Leon Soeterboek gisteravond onder grote belangstelling de foto-expositie 'Vrijwilligers in Beeld'. De 15 foto's die te zien zijn werden gemaakt door Jan Brons. Hij heeft de vrijwilligers die actief zijn in de wijk op sublieme wijze geportretteerd. Er zijn zowel kleuren- als zwart-wit foto's te zien. Kinderen van Akkers Kids Dance zorgden voor een spetterende openingsdans.

Met de portretten en het verhaal onder de foto's waarom ze vrijwilligerswerk doen, wil hij hen een gezicht geven en het vrijwilligerswerk promoten. Jan Brons woont en is zelf ook actief in De Akkers.
Het idee voor het maken en exposeren van de foto's ontstond ruim een jaar geleden. In eerste instantie wilde Brons markante bewoners van Spijkenisse portretteren en dit in het Winkelhart in het centrum exposeren. Uiteindelijk werd dit een fotoserie over vrijwilligers, die vaak buiten de schijnwerpers veel werk verzetten maar veel betekenen voor de bewoners en de leefbaarheid in de wijk.

De expositie 'Vrijwilligers in Beeld' is tot en met vrijdag 27 september te zien in een leeg winkelpand aan de Lenteakker, gelegen aan het fietspad langs het wijkcentrum. De portretten hangen in een huiskamersetting, die is ingericht met meubilair en andere aankleding uit de jaren zestig; met dank aan kringloopwinkel Rataplan.  De foto's kunnen ook bekeken worden als de expositieruimte gesloten is, omdat deze vanaf buiten door de grote etalageruiten goed zichtbaar zijn.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant